Ombudsman: Raseljavanje iz "Belvila" izvršeno uz pristanak Roma

"Preseljenje u novoformirana naselja u Beogradu i drugih devet gradova i opština predstavlja početak pune integracije Roma", navedeno je u izveštaju zaštitnika građana Srbije

  • 1

Raseljevanje građana romske nacionalnosti iz neformalnog naselja pored "Belvila" na Novom Beogradu izvršeno je uz dobrovoljni pristanak i poštovanje njihovog dostojanstva i ljudskih prava, utvrdio je zaštitnik građana Srbije.

"Preseljenje u novoformirana naselja u Beogradu i drugih devet gradova i opština predstavlja početak njihove pune integracije", navedeno je u izveštaju ombudsman o ovom problemu.

Zbog toga je zaštitnik građana, pored izvestaja, uputio više preporuka lokalnim samoupravama u koje su Romi raseljeni.

Izveštaj i preporuke su istovremeno upućene i nadležnim ministarstvima koja su, kako je navedeno, "propustila da obezbede da se raseljavanje i integracija Roma ostvaruju u skladu sa Strategijom za unapređenje položaja Roma u Republici Srbiji".

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NOSTRADAMUS

    26. jul 2012 | 12:22

    OVO SU KOMUNISTI -A SVE IDIOTIZIRANI SRBI - RADILI POSLE '45 SA SIPTARIMA NA KOSMETU. SAD IZRACUNAJTE, S OBIZROM DA SE VREME UBRZAVA -KAO I DOGADJAJI- KOLIKO CE TREBATI DA VAM SE PONOVI SLICNI SCENARIO SA CIGANIMA. NECETE CEKATI NI 60 NI 70 GODINA, SVI VI KOJI STE SADA BEZBRIZNI ZNAJTE DA CE VASA DECA CISTITI ZA 10TAK GODINA ULICE A CIGANI CE BITI AKADEMICI. JER VI SRBI NE UMETE DRUGACIJE, NIKO VAS NIEJ NAUCIO DA SEBE VOLITE I POSTUJETE. VI STE UVEK VANREDNO SERVILNI PREMA GORIMA OD VAS.EEE STA VAS TEK CEKA...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA