Parada ponosa u subotu u Beogradu: Šetnja 3 LGBT udruženja od Pionirskog parka do Trga Republike

  • 16

Parada ponosa, pod sloganom „Neka svi naši glasovi ore se", biće održana u subotu, 24. juna, u Beogradu, sa početkom u 11 časova, saopštili su organizatori.

Popovi sačekali da se gejevi raziđu, pa kadili Trg (VIDEO) (FOTO)

Okupljanje učesnica i učesnika je u Pionirskom parku, a šetnja se završava na Trgu Republike.

Organizatori navode da se ovogodišnji Prajd organizuje u svetlu povećanja stepena nasilja sa kojim je suočena LGBTI zajednica, a šetnjom nastoje da ukažu da je LGBTI pitanje pre svega rodno, manjinsko pitanje.

- Kada razmišljamo i zalažemo se za jednaka prava LGBTI zajednice, takođe zastupamo ravnopravnost žena i muškaraca, glasno istupamo protiv mizoginije i svih oblika kršenja ljudskih prava pripadnica i pripadnika osetljivih društvenih grupa - stoji u saopštenju.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Zahtevamo, kaže se u saopštenju, nultu toleranciju države prema nasilju, profesionalan odnos policije prema žrtvama i doslednu primenu odredbi o zločinu iz mržnje od strane tužilaštva, zatim omogućavanje, pojednostavljenje i ubrzanje procedura za izdavanje svih ličnih dokumenata trans-osobama i doslednu primenu Zakona o zabrani diskriminacije i pravno regulisanje istopolnih zajednica.

Prajd vikend od 23. do 26. juna, u okviru koga je i Prajd šetnja, organizuju udruženja građana Egal, Loud&Queer i Gej lezbejski info centar, kaže se u saopštenju.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hipster..

    21. jun 2017 | 10:01

    Kada cemo mi normalni imati svoj dan ,,parade porodice"sve mi se cini da normalni ljudi imaju sve manje prava i sloboda.

  • Senior

    21. jun 2017 | 10:03

    A zasto moraju da paradiraju? Nek ostanu kuci, rade sta zele, niko ih ne dira ali cemu ta parada? Cista provokacija i jos izbijanje para iz budzeta... Pa dokle vise???

  • nenad

    21. jun 2017 | 09:59

    Opet se pitam zasto moras da setas ulicom i zatvoris ceo grad da bi rekao koje je tvoje sexualno opredeljenje??? Sta me bre briga !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA