Zbog svađe gejeva, u Srbiji će i ove godine biti dve gej parade!

Svako ima pravo da pravi skup kakav želi i da "skreće pažnju tako što će svoj skup nazvati Paradom ponosa", što, kako ocenjuje, nije ni lepo i moralno - napisao je Miletić

  • 15

Parada ponosa, pod sloganom „Neka svi naši glasovi ore se", najavljena za subotu, 24. juna u Beogradu sa početkom u 11 časova u Pionirskom parku, izazvala je revolt kod organizatora septembarskog "tradicionalnog Prajda".

Parada ponosa u subotu u Beogradu: Šetnja 3 LGBT udruženja od Pionirskog parka do Trga Republike

Direktor za Evropu međunarodne organizacije "Civil Rights Defenders" Goran Miletić na svom Fejsbuk nalogu napisao je da je "Prajd 2017" - 17. septembra, a da će "Pride Week" trajati 11. - 17. septembra i to, "kao što je najavljeno još u oktobru prošle godine".

Miletić je naveo i da svako ima pravo da pravi skup kakav želi i da "skreće pažnju tako što će svoj skup nazvati Paradom ponosa", što, kako ocenjuje, nije ni lepo i moralno, ali je tako.

- Organizatorima svih skupova kojima je za cilj unapređivanje položaja svake diskriminisane zajednice želim sve najbolje. Svi mi biramo metode u koje verujemo, a Beograd Prajd se nikada neće zasnivati na napadima na one sa čijim se metodama i radom ne slažemo. Pridružite nam se u septembru - naveo je Miletić.

Tim povodom oglasio se, ovog puta sa Tvitera, jedan od organizatora "junskog Prajda" Predrag Azdejković.

On je Miletića pitao koliko imena ima njegova manifestacija - "Belgrade Pride, Beograd Prajd, Parada ponosa"...

- Kolega, ima sto imena i ne mogu biti sva vaša - napisao je Azdejković, nakon čega su jedan drugome poželeli uspeh.

Inače, organizatori junske manifestacije Prajd vikend, koja će trajati od 23. do 25. juna, su udruženja građana "Egal", "Loud&Queer" i "Gej lezbejski info centar".

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ludi Milojko

    21. jun 2017 | 14:38

    Doticemo dno.

  • Doberman

    21. jun 2017 | 14:52

    2x5000 policajaca x dnevnice, gorivo i svasta nesto... = najsavremenija porodjajna sala, skola, vrtic... di. bre, idu moji novci?

  • Stojan Stojanovic Stojić

    21. jun 2017 | 14:54

    Nisam znao da se gejevi svadjaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA