Prvi put u istoriji: Nabavljeni školski autobusi za prevoz dece u Beogradu (FOTO)

- Nabavljeno je prvih osam, dok se do sredine jula očekuje još četiri autobusa koji će biti na raspolaganju deci školskog i predškolskog uzrasta od 1. septembra - precizirao je Mali

  • 11

Gradonačelnik Siniša Mali, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i direktor GSP "Beograd” Željko Milković prisustvovali su juče ispred Starog dvora primopredaji osam novih školskih autobusa za prevoz učenika i predškolske dece.

Sve porodilje će dobiti 10 hiljada dinara: Evo kada ovo počinje da se primenjuje

Siniša Mali: Ja sam gradonačelnik Beograda, ne bavim se spekulacijama

Gradonačelnik je istakao da su prvi put u istoriji GSP-a nabavljeni školski autobusi za prevoz dece. Reč je o prvih osam, dok se do sredine jula očekuje još četiri autobusa koji će biti na raspolaganju deci školskog i predškolskog uzrasta od 1. septembra, precizirao je Mali.

- Ovo su najbezbednija vozila u floti GSP-a, koja će se u saradnji sa opštinama koristiti za decu koja duže putuju do škole, ali i za ekskurzije, aktivnosti dece u predškolskim ustanovama i dece sa posebnim potrebama. A sve sa ciljem da naši mališani imaju siguran i kvalitetan prevoz - naveo je gradonačelnik.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

On je ukazao da je ovo veliki iskorak za GSP, jedna nova stranica i istoriji tog preduzeća, a kao rezultat strategije Grada Beograda da se povećava ukupan kvalitet saobraćaja u prestonici.

- U protekle dve godine nabavljeno je 65 novih autobusa, sada i 12 školskih. Do kraja godine na beogradske ulice stiže i 30 novih, zglobnih autobusa, čime pokazujemo da jasnom strategijom poboljšavamo kvalitet saobraćaja u našem gradu i od koje nećemo odustati - najavio je Mali i dodao da su novi autobusi proizvod domaćeg proizvođača iz Novog Sada, čime Grad Beograd podstiče razvoj domaće privrede.

Mali je podsetio da se u Beogradu svaki dan poboljšava život građana, najavivši za sutra otvaranje nove pristupne saobraćajnice od Tošinog bunara do Mosta na Adi.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Milković je dodao da je nabavka 12 novih školskih autobusa dokaz da se u GSP "Beograd” radi savesno uz konstantno smanjenje troškova i povećanje proizvodne aktivnosti. On je pojasnio da će se ovi školski autobusi do početka nove školske godine koristiti za ekskurzije i druge aktivnosti, a od 1. septembra će biti korišćeni u punom kapacitetu za prevoz dece od njihovih domova do škola i nazad.

- Važno je napomenuti da sva sedišta imaju bezbednosne pojaseve, da se ulazi samo na prednja vrata, ali da postoje i bezbednosna vrata u zadnjem delu vozila. Sva vozila su klimatizovana, što samo ukazuje da povećavamo nivo usluge i bezbednosti za našu decu - ukazao je Milković.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Direktor Feniks busa, proizvođača 12 novih đačkih autobusa, Dejan Divljak izrazio je zadovoljstvo jer su se prvi autobusi pojavili na ulicama Beograda, kao i očekivanje da će autobusi zadovoljiti građane, a pre svih mališane srpske prestonice. On je dodao da će preostala četiri školska autobusa biti isporučena GSP-u do sredine jula, kako je i definisano ugovorom.

Gradski čelnici su se, posle primopredaje osam novih školskih autobusa, provozali sa mališanima do Studentskog trga, gde su ih počastili sladoledom.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlajko

    26. jun 2017 | 16:08

    Sta je sa ostalim gradovima u srbiji , ne cini samo beograd srbiju.

  • mali Alek

    26. jun 2017 | 16:00

    Da li postoji još neki grad, gradić, selo, naseljeno mesto u ovoj zemlji osim Beeeeograda...??

  • yes how no

    26. jun 2017 | 12:54

    Ameri su imali skolske autobuse 50tih godina proslog veka a mi tek sad dobili 8, koliko smo mi zaostali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA