Julijana, Branka i baka Anđa su zbog nepravde izbačene na ulicu: Studenti Filozofskog su zbog njih uradili jednu fenomenalnu stvar

Radi se o dve porodice koje su u prethodnim nedeljama izbačene na ulicu i baka Anđi koja je na ivici egzistencije i kojoj žele da zaplene stvari iz kuće

  • 2

Bioskop na Filozofskom organizuje humanitarnu žurku u subotu, 1. jula na Platou Filozofskog fakulteta radi prikupljanja novčanih sredstava za one koji su u proteklih par meseci na udaru i koji žive u izuzetno teškim uslovima.

Polaganje prijemnog na Filozofskom fakultetu: Ova pitanja su se našla na ozloglašenom testu opšte informisanosti

Radi se o dve porodice koje su u prethodnim nedeljama izbačene na ulicu i baka Anđi koja je na ivici egzistencije i kojoj žele da zaplene stvari iz kuće.

Branka Havatmi, inače žena od 70 godina i njen sin koji boluje od cerebralne paralize, su izbačeni 6. juna iz svog stana, prilikom čega je Tarek završio u bolnici. Branka je bila žrtva piramidalne prevare, a razlog izbacivanja je dug od 6000 maraka star 25 godina.

Iako je Branka bila spremna da plati dug, izvršitelj Nenad Botorić to nije želeo, prodao je stan i policija ih je izbacila na ulicu.

Samohrana majka Julijana Terek je 2. juna zajedno sa svojim sinom izbačena iz objekta u kojem je živela 25 godina.

FOTO: Telegraf FOTO: Telegraf

Iako se Julijana bavila humanitarnim radom kojim je na taj način i u dogovoru sa vlastima otplaćivala zakupninu tog prostora, nova vlast je odlučila da se prostor pretvori u nešto što ne pomaže ljudima, već donosi profit, time pogazivši prethodni dogovor.

Anđa Danilov je baka od 80 godina koja živi sama u Ruskom selu kod Kikinde. Praktično je nepokretna i ima teško oštećenje vida (preko 80%).

Pokušavaju da joj zaplene imovinu zbog duga od 9800 dinara koji je sada sa kamatama 25000 dinara. Njena penzija iznosi 9700 dinara!!! Kada se oduzme koliko troši na lekove baka Anđa bukvalno jedva preživljava.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nepravda

    29. jun 2017 | 12:02

    A bitno je da fudbalskim klubovima opraštaju i otpisuju milione eura

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA