HAOS ZBOG KOMARACA: Građani napali radnike koji su zaprašivali i lupali im vozila

Grad nabavio nove mašine i sjajne supstance zahvaljujući kojima u Beogradu nikada nije bilo manje komaraca

  • 19

Direktorka Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju Dragana Despot otkrila je danas na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije na nesvakidašnje probleme sa kojima se suočavaju ove godine u borbi protiv komaraca.

Stavite kesu sa vodom na prozor, ubacite jednu stvar koju svi imaju u kući - i više nikada nećete videti muvu u kući

Pančevci sami kreću u borbu protiv komaraca

- Naša ustanova ima dovoljno vozila i sredstava za suzbijanje komaraca, ali nam građani ne dozvoljavaju da radimo. Napadaju radnike, lupaju nam automobile, juče nam se to desilo i u Rakovici, pa smo morali da prekinemo akciju zaprašvivanja. Zbog tog incidenta reagovala je i policija - rekla je Dragana Despot.

Ona je navela da je grad nabavio nove mašine i sjajne supstance zahvaljujući kojima u Beogradu nikada nije bilo manje komaraca.

- U planu su i dve akcije zaprašivanja iz vazduha - kod Krnjače, gde su smešteni migranti, kao i u Obrenovcu. Akcije će biti izvedene možda već sutra ukoliko temperatura bude ispod 27 stepeni i ne bude padavina. Na višim temperaturama ove supstance ne mogu da deluju - dodala je direktorka.

Gradonačelnik Siniša Mali osudio je napade na radnike i vozila zavoda, i pozvao građane da to ne čine jer je reč o najsavremenijoj opremi i sredstvima, koja nisu štetna ni za decu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aranđel

    30. jun 2017 | 14:29

    Već deset i više godina u Brčkom nema zaprašivanja iz aviona, ali ove male mašine su veoma uspješne u uništavanju komaraca pa tako skoro da ih i nema iako se Brčko nalazi na Savi i nekoliko manjih rječica pritoka. Dva puta godišnje uđu u moju ulicu i rješe problem (upravo su sinoć prošli). Da je kojim slučajem otrovno ili toksično davno bi mi pomrli.

  • Antap

    30. jun 2017 | 15:24

    Koji bolidski komentari. Izvinjavam se Aranđelu, ne odnosi se na njega.

  • Dju.le

    30. jun 2017 | 13:49

    prodjite u lestane i vincu malo pa da vidite da nema efekta to prskanje sa zemlje jer i ne prolaze sa tim novim masina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA