Otvoren festival na Savskoj promenadi: Večeras koncert Lene Kovačević (FOTO)

Još jedna lepa slika Beograda na početku leta, a nas očekuje još Karneval brodova, Bir fest i veliki broj drugih manifestacija u broju koji Beograd nikada nije do sada imao

  • 0

Predsednica Gradske opštine Savski venac Irena Vujović otvorila je prvi „Global fest Sava port” na Savskoj promenadi, koji organizuje Turistička organizacija GO Savski venac u saradnji sa Kulturnim centrom „Nea Pangea” i organizacijom AIESEC, a uz podršku kompanije „Eagle Hills”. Otvaranju manifestacije prisustvovali su gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

U okviru festivala svoju kulturu i tradiciju predstavljaju Grčka, Italija, Irska, Sjedinjene Američke Države, Kuba, Havaji, Brazil, Egipat, Avganistan, Turska, Azerbejdžan, Alžir, Maroko, Tunis, Kina, Tajland, Južna Koreja, Malezija, Indija i Indonezija.

Foto: Promo Foto: Promo

– Nastojaćemo da ova manifestacija bude uvrštena u stalni program TO GO Savski venac i postane tradicionalna – rekla je Irena Vujović, podsetivši da će večeras u 20 časova na festivalu biti oržan i koncert Lene Kovačević.

Gradonačelnik Siniša Mali je istakao da festival koji je organizovala opština Savski venac predstavlja još jednu priliku za druženje sugrađana.

– Ovo je još jedna lepa slika Beograda na početku leta, a nas očekuje još Karneval brodova, Bir fest i veliki broj drugih manifestacija u broju koji Beograd nikada nije do sada imao. U odnosu na prvih pet meseci protekle godine u istom periodu ove godine imamo za trećinu više turista u Beogradu, više noćenja i to dokazuje da treba da nastavimo da radimo na ovaj način. Što više manifestacija budemo organizovali imaćemo više turista ali ćemo istovremeno i našim sugrađanima omogućiti da uživaju u svom gradu – istakao je Siniša Mali.

Foto: Promo Foto: Promo
Foto: Promo Foto: Promo

Pored bogatog kulturno-umetničkog programa i predstavljanja kulture i tradicije zemalja učesnica kroz muziku i igru, festival ima i humanitarni karakter, a svoje štandove imaju Hram Svetog Save i Škola za oštećene sluhom-nagluve „Stefan Dečanski”.

Od 15:30 časova na Savskoj promenadi biće priređen bogat muzičko - plesni program na bini u trajanju od pet sati, a u 20 časova počinje koncert Lene Kovačević.

Još jednom pozivamo sve beograđane da nam se pridruže, garantujemo dobru zabavu.

Foto: Promo Foto: Promo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA