Završene pristupne saobraćajnice IKEA kompleksu. Građanima obezbeđena tri kružna toka, gradski prevoz i 2 km duga rasveta

Navodeći da će Ikea biti otvorena 10. avgusta, on je rekao da je Grad Beograd u dogovoru sa tom kompanijom obezbedio liniju javnog gradskog prevoza kako bi građani lakše mogli da stignu do te robne kuće

  • 4

Tehnički pregled pristupnih saobraćajnica kompleksu Ikea je završen, a saobraćajnice sa infrastrukturom prelaze u javnu svojinu grada, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

Pogledajte CENE svih IKEA proizvoda koji će se PRODAVATI u Srbiji

Ikea je izgradila infrastrukturu u vrednosti od skoro deset miliona evra, rekao je Vesić novinarima nakon obilaska završnih radova na izgradnji javne infrastrukture za kompleks Ikea u Bubanj potoku u Beogradu.

Kako je naveo, urađeno je više od dva kilometra saobraćajnica kojima se pristupa tom kompleksu, tri kružna toka, skoro dva kilometra nove javne rasvete, kao i više od 5.000 metara vodovodne i kanalizacione mreže.

- U narednih 20-ak dana biće završeno oko 60.000 kvadratnih metara zelenih površina koje će takođe biti predate na upravljanje gradu i ovo je pokazatelj da se naš pristup, da sa velikim investitorima razgovaramo o tome da oni urade pristupnu infrastrukturu umesto Grada, pokazao kao uspešan -  istakao je Vesić.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Navodeći da će Ikea biti otvorena 10. avgusta, on je rekao da je Grad Beograd u dogovoru sa tom kompanijom obezbedio liniju javnog gradskog prevoza kako bi građani lakše mogli da stignu do te robne kuće.

- Ta linija će kretati sa okretnice na Bežanijskoj kosi, prolaziće kroz Zemun i Novi Beograd, negde kod Arene će izlaziti na auto-put, dolaziće ovde i okretaće se nazad - ispričao je gradski menadžer i naglasio da će ta linija početi da saobraća već petog avgusta, i da će ti autobusi saobraćati na svakih 20 minuta.

Podsetivši da je Ikea međunarodni lanac Vesić je istakao da to znači će i naše kompanije koje proizvode ono što Ikea prodaje, ukoliko ispune sve uslove kvaliteta, imati mogućnost ne samo da prodaju svoje proizvode u toj robnoj kući već i da budu prisutne i u drugim robnim kućama u Evropi.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Ima puno malih i srednjih preduzeća na teritoriji Beograda koja mogu da proizvode stvari koje se prodaju u Ikei i siguran sam da će to biti velika šansa za njih tako da ćemo proizvode naših preduzeća moći da vidimo i u drugim zemljama što je za nas važno i zato je dolazak ovakvih giganata kao što je Ikea važan - ocenio je Vesić.

Radove je sa njim obišao i zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović koji je ocenio da izgradnja Ikee "menja lice Beograda".

- Upravo 2014. godine, potpisivanjem memoranduma sa Vladom Repubilke Srbije, kompanija Ikea je ovde na teritoriji gradske opštine Voždovac, izgradila svoju novu robnu kuću - naveo je Mladenović.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je dodao da je tim memorandumom i ugovorom koji je sklopljen između Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda i kompanije Ikea, ta kompanija kao investitor preuzela finanasiranje izgradnje infrastrukture.

- Bilo je planirano da se ta infrastruktura izgradi u vrednosti od oko šest miliona evra, ali već sada smo došli na blizu deset miliona evra vrednosti infrastrukture koja je ovde izgrađena i upravo će ovaj prostor ovde pokazivati kako gradska vlast u dogovoru sa investitorima doprinosi tome da naš grad lepše i bolje izgeleda -  dodao je Mladenović.

Radove je, između ostalih, obišao i predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    6. jul 2017 | 17:56

    Videcete kako ce proci ikea. Losa roba sa visokom cenom. Jednostavno, nase trziste je drugacije. Kupci su navikli da kupuju kvalitetne stvari. Kod nas se namestaj ne manja svake trece godine.

  • Zivanovic krupanjac

    6. jul 2017 | 21:13

    Moja prognoza 5. God. Radai postojanja. Poredjenje proizvoda kao u Grckoj gde sam kupijo stocic, kvalitet nula .

  • Goxi

    6. jul 2017 | 17:48

    Obezbedjeno gradjanima ili potrosacima IKEA prodavnice?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA