Beograd na Guglu: 3D prestonica u aplikaciji "Google Earth" (FOTO)

Na mapi u Guglovoj aplikaciji vide se Kalemgdanska tvrđava, spomenik Pobednik, Trg Republike, Knez Mihailova ulica i druge znamenitosti centra grada

  • 0

Turistička organizacija Beograda završila je sa izradom prve faze 3D mape grada Beograda na aplikaciji "Gugl Ert". Cela prestonica trebalo bi da bude "pokrivena" do kraja 2013. godine.

Prva faza projekta podrazumeva postavljanje tradicionalnih objekta grada Beograda u najužoj gradskoj centralnoj zoni od najvećeg kulturno-istorijskog i graditeljskog značaja. Na 3D mapi se nalaze: Beogradska tvrđava i Kalemegdan, Knez Mihailova ulica (od Pariske ulice do Platoa kod palate Albanija), istorijska celina Kosančićev venac i Pristanište.

U planu je izrada druge faze 3D mape. Ona bi podrazumevala izradu 3D objekata na svim trgovima, Skadarliji i kompleksu na Dedinju. Treća faza obuhvata Karađorđevu ulicu, Nemanjinu, Zemun, Savski trg i Hram Svetog Save.

- Sam podatak da ovaj servis dnevno poseti preko 700 miliona posetilaca, dovoljno govori o popularnosti ovakvog vida turističke promocije grada - ističe realizator projekta Željko Zdravković.

Kada turisti odluče da posete bilo koju destinaciju u bilo kom delu sveta, najpre posete 2D mapu grada i traže svoj hotel, kulturno istorijske spomenike koje želi da obiđu i sve ostalo što ih zanima, oni zatim pogledaju i u 3D svetu, odnosno na Gugl Ert-u. Na ovaj način turista se upoznaje sa destinacijom i ima mogućnost da i pre dolaska na nju ima predznanja o gradu u kom boravi.

(M. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA