Tribina o registraciji stambenih zgrada i izboru upravnika

Predsednik Opštine Aleksandar Jovičić, koji je prisustvovao tribini je rekao, da je tribina organizovana sa željom da opština Palilula postane najuređenija opština u Beogradu

  • 3

Gradska opština Palilula organizovala je tribinu za oko 400 predstavnika stambenih zgrada o primeni novog Zakona o stanovanju i održavanju zgrada na kojoj je pojašnjena procedura registracije stambenih zajednica i izbor upravnika, 13. jula u Centru za kulturu Vlada Divljan.

Predsednik Opštine Aleksandar Jovičić, koji je prisustvovao tribini je rekao, da je tribina organizovana sa željom da opština Palilula postane najuređenija opština u Beogradu, jer u nekom doglednom vremenu novi zakon bi trebalo da pomogne da se podigne kvalitet stanovanja i života u stambenim zgradama.

On je, govorio o projektu uređenja ulaza nebezbednih stambenih zgrada, koji je pokrenuo na teritoriji opštine Palilula upravo iz razloga poboljšanja života u zgradama o kojima niko nije brinuo više od 40 godina.

Foto: Promo/ Opština Palilula

- Novi Zakon o stanovanju i održavanju zgrada je predvideo obaveznu registraciju svih stambenih zgrada u Registar stambenih zajednica. Na teritoriji opštine Palilula ima 2.200 registrovanih stambenih objekata, čiji bi stanari trebalo do kraja godine da podnesu prijavu za upis svojih zgrada u Registar, kojom ujedno počinje postupak registracije. Kao stambena zajednica može da se registruje zgrada kao celina, jedan ili više ulaza - objasnila je Vesna Petković, šef Odseka stambenih poslova i ovlašćeni registrator za upis u Registar stambenih zajednica opštine Palilula.

Ona je objasnila postupak izbora upravnika stambenih zajednica i prereregistraciju postojećih predsednika skupština i saveta stambenih zgrada na poziciju upravnika, ukoliko stanari žele da ih i dalje oni zastupaju.

Jovičić je naveo da je Opština do sad rekonstruisala 250 ulaza i da je cilj da se do kraja ove godine završi 300 ulaza.

Foto: Promo/ Opština Palilula

Ono što je važno jeste da pokrijemo sve bezbednosne aspekte u zgradama, a to su oštećene stepenice, nedostatak protivpožarnih aparata, zamenimo polomljena stakla, popravimo dotrajalu instalacij i druge nedostatke, koji utiču na bezbednost objekata i stanara, naveo je Jovičić.

- Želim da pokušamo da poboljšamo na sve moguće načine uslove života na opštini Palilula. Mi smo ovde da unapredimo život na našoj opštini i to će biti i ubuduće moj cilj, a to ne mogu da uradim sam ukoliko nemam komunikaciju sa svima vama i ostalim građanima naše opštine. Ja ću gledati da zajedno sa vama pomeram stvari na bolje - poručio je Jovičić.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA