Ponudio studentima u Beogradu da rade za 140 dinara po satu: Zbog njihove reakcije je zamalo izbio rat na Fejsbuku!

Znamo da su se studenti uvek "snalazili" kada je zarada u pitanju, ali izgleda da je u novije vreme sramota raditi za malu dnevnicu. Da li su u pravu, ne znamo, tek ono što je velika istina - na mnogim mestima da bi došli do posla moraju da volontiraju

  • 8

Na Fejsbuk grupi "Studenti Beogradskog univerziteta" pojavio se oglas za posao koji je pokrenuo pravu lavinu komentara. Studenti su nezadovoljni dnevnicom i smatraju da je ponižavajuće raditi za 140 dinara po satu.

SRAMAN OGLAS ZEPTER-a: Ne primaju debele, a ni one sa prosečnom inteligencijom (FOTO)

Naime, mladić je na grupi postavio oglas u kom se traži studentkinja do 26 godina koja bi radila u kafiću u Dalmatinskoj ulici.

Naveo je da je satnica 140 dinara, puno radno vreme, potrebno je i prethodno iskustvo rada u kafiću, a radi se samo 15 dana.

Studenti su odmah započeli raspravu, jer kako kažu, ponižavajuće je raditi za 140 dinara na sat. Odmah su napali dečka koji je, kako kaže, samo prosledio oglas.

Foto: Printsktin/Facebook

Bilo je i vređanja, ali neki su pokušali da odbrane ovog mladića uz obrazloženje da postoje poslovi koji su i manje plaćeni, pa samim tim nema potrebe bilo koga omalovažavati ili potcenjivati.

- Svi se žale i kukaju da nema posla, a kada vam momak ponudi lep i pristojan posao vi skačete na njega. Stidite se! - samo je jedan od komentara.

Foto: Printsktin/Facebook

Znamo da su se studenti uvek "snalazili" kada je zarada u pitanju.

Konobarisanje je samo jedan od poslova gde se novac može brzo zaraditi, a nije previše naporan.

Šta vi mislite, je li sramotno raditi za 140 dinara po satu?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • amerika

    9. avgust 2017 | 00:28

    Nije nista sramota raditi ni za 140 dinara po satu, a u srbiji ima dosta neradnika, samo mi nije jasno odakle im pare za izlazak, a malo ko od omladine radi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA