≫ 

NEK SE ZOVE VALTER: Kinezi žele da grade novi filmski grad u Beogradu

Privrednici iz provincije Džeđiang planiraju da trgovinski "Belmaks“ centar na Novom Beogradu učine distributivnim sedištem kineske trgovine za Jugoistočnu Evropu

  • 0

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas sa Juenom Ðiađunom, guvernerom kineske provincije Džeđiang, sa kojim je razgovarao o unapređenju ekonomske saradnje, kao i planovima privrednika iz pomenute pokrajine za ulaganja u Srbiju.

Gradi se Kineski kulturni centar, prvi i jedini na Balkanu (FOTO)

Juen je preneo Ljajiću nameru provincije kojom rukovodi da u Beogradu započne izgradnju novog filmskog grada, s obzirom na veliko iskustvo pokrajine Džeđiang u ovoj oblasti i činjenicu da se u njoj proizvede 40 odsto od ukupne godišnje filmske produkcije u Kini.

On je rekao i da privrednici iz provincije Džeđiang planiraju da trgovinski "Belmaks“ centar na Novom Beogradu učine distributivnim sedištem kineske trgovine za Jugoistočnu Evropu.

To podrazumeva osavremenjevanje "Belmaks“ centra i proširivanje njegovih kapciteta na oblasti poljoprivrede i informaciono - komunikacionih tehnologija.

Foto: Beoinfo

Ljajić je istakao je da bi na taj način bio uspostavljen neposredniji kontakt privrednika iz Srbije i Kine, s obzirom na to da se u ovom trenutku više od 50 odsto srpsko - kineske robne razmene odvija preko trećih zemalja, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ljajić i gost iz Kine su se dogovorili da u septembru potpišu sporazum o ekonomsko - trgovinskoj saradnji između Srbije i provincije Džeđiang, kojim bi bile definisane oblasti, u kojima postoji najveći potencijal za dalje unapređenje.

Provincija Džeđiang ima blizu 60 miliona stanovnika i važi za jednu od oblasti sa najrazvijenijom ekonomijom u Kini.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA