≫ 

Novinari prvi zavirili u robnu kuću IKEA (FOTO) (VIDEO)

Ubeđeni smo da će svako od zainteresovanih naći nešto za opremanje svog doma, bašte, terase i zabavili se u jedinstvenom sklapanju "Ikeinih" delova

  • 6

Posle pet godina najave poslovanja u Srbiji, komplikovanih administrativnih i birokratskih procedura, švedska kraljica nameštaja "Ikea" napokon 10. avgusta otvara svoja vrata u Bubanj potoku, a priliku da prvi vide unutrašnjost objekta imali su akreditovani novinari, kojih je bilo oko 200.

Pogledajte CENE svih IKEA proizvoda koji će se PRODAVATI u Srbiji

Ikea povukla spot za robnu kuću jer biciklisti u njemu krše zakon

Ikea ima spremnu lokaciju za otvaranje druge robne kuće u Srbiji, ali i jedan uslov

U pitanju je 400. robna kuća kompanije koja posluje duže od 70 godina u 49 zemalja širom sveta, a u koju se investiralo 70 miliona evra.

Beogradsko kraljevstvo prostire se na 33.000 kvadratna metra, a nestrpljivim kupcima na raspolaganju je 9.500 proizvoda po cenama na nivou robnih kuća te kompanije u zemljama u okruženju. Spreman je i katalog na srpskom u više od milion primeraka, koji će danas biti premijerno predstavljen.

Foto: Tanjug/Beoinfo

Inače, ovo je prvi od pet robnih kuća čije otvaranje se očekuje u našoj zemlji, a za čije poslovanje je trenutno odgovorno 330 radnika, po rečima regionalnog direktora za razvoj Vladislava Lalića.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Ubeđeni smo da će svako od zainteresovanih naći nešto za opremanje svog doma, bašte, terase i zabaviti se u jedinstvenom sklapanju "Ikeinih" delova.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

U ulozi domaćina našli su se generalni direktor kompanije Ikea za jugoistočnu Evropu Stefan Vanoverbeke, direktor robne kuće Vladimir Moga, menadžerka za enterijer Ana Krnetić i menadžerka za korporativne komunikacije Maja Vujašković Ðureinović.

- Drago nam je što ste došli u tolikom broju, cekamo dugo na otvaranje robnu kuće u Beogradu i jako smo uzbuđeni, ovde smo da ostanemo mnogo godina. U ponudi imamo 9.500 artikala, ali se svake godine oko 2.500 artikala inovira kako bi se što više u susret izašlo potrebama kupaca i to tako da ih svako može priuštiti - rekao je Stefan Vanoverbeke i dodao da Ikea u svetu ima ukupno 180.000 zaposlenih.

Foto: Tanjug/Beoinfo

Vanoverbeke je rekao da imaju fantastičan tim zaposlenih i da je inspiracija te kompanije kultura siromašnog regiona Smaland čiji je najvažniji deo zajedništvo.

Kako je rekao, Ikea želi da omogući svim kupcima da kupuje gde, kad i šta žele, zbog čega planiraju da se šire u regionu. Tako je planirano, dodao je on, otvaranje robne kuće u Bukureštu i prve robne kuće u Sloveniji.

Foto: Telegraf

Direktor robne kuće u Beogradu Vladimir Moga rekao je da žele da izgrade tipičan entuzijazam i timski duh, da se oslanjaju jedni na druge.

- Ključno za uspeh je da verujemo jedni u druge! Kupci mogu sami da sklapaju nameštaj, a mogu i da koriste usluge prevoza i sklapanja, kao vodiča odnosno planera prilikom izbora nameštaja - rekao je on, dok je Vanoverbeke dodao da kupci mogu da isprobaju nameštaj, na primer, da puste decu da skaču po krevetima.

Foto: Telegraf

Robna kuća u beogradu će biti otvorena svakog dana od 10 do 21 čas, dok je radno vreme restorana od 09.30 do 20 časova.

Kupci će na raspolaganju imati restoran sa oko 500 mesta, bistro, prodavnicu švedske hrane, igraonicu za decu i parking sa oko 1.200 mesta, kao i punjač za elektromobile u neposrednoj blizini.

Foto: Tanjug/Beoinfo

Urađeno je više od dva kilometra saobraćajnica kojima se pristupa tom kompleksu, tri kružna toka, skoro dva kilometra nove javne rasvete, kao i više od 5.000 metara vodovodne i kanalizacione mreže.

Foto: Tanjug/Beoinfo

Takođe, ima oko 60.000 kvadratnih metara zelenih površine. Srpska Ikea prva je u kojoj će odmah po otvaranju biti omogućena i on-lajn kupovona.

Video pogledajte ovde:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • henki penki

    8. avgust 2017 | 11:16

    A zbog cega radi svakog dana kada nigde u svetu ikea ne radi nedeljom???

  • Sanny

    8. avgust 2017 | 11:25

    U Svedskoj Ikea radi svaki dan...takodje i subotom i nedeljom od 10h do 18h...

  • Backa

    8. avgust 2017 | 11:47

    Dajte Ikeu i u Backu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA