Zemunska pijaca uskoro dobija novu oazu

U srcu Zemuna, pored svakodnevne kupovine, posetioci će imati mogućnost da uživaju u novom ambijentu, dobrom raspoloženju i izvrsnim ukusima sveže pripremljene ribe dunavskih alasa

  • 1

Na pijaci "Zemun", 08. avgusta, počela je rekonstrukcija Žitnog kantara, koja će doprineti očuvanju kulturnog nasleđa i postati nova oaza za opuštanje i kupovinu u prijatnom prostoru, uređenom po uzoru na čuvene evropske pijace.

U srcu Zemuna, pored svakodnevne kupovine, posetioci će imati mogućnost da uživaju u novom ambijentu, dobrom raspoloženju i izvrsnim ukusima sveže pripremljene ribe dunavskih alasa. Nakon završetka radova, u objektu Žitni kantar nalaziće se nov prostor za prodaju žive, rečne ribe, opremljen pultovima sa ledom, rashladnim vitrinama, bazenima za ribu, hladnjačom, dok će centralni deo, sa dve roštilj ploče biti opredeljen za uslužno pečenje ribe. Jedinstveni spoj pijace i pripreme hrane, biće usklađen sa potrebama savremenog života, nudeći kupcima kako svežu pripremljenu ribu "za poneti", tako i da provedu slobodno vreme u prijatnom prostoru i uređenom mobilijaru.

Foto: Promo

Kako godinama nije ulagano ni u tekuće, ni u investiciono održavanje Žitnog kantara, bilo je neophodno početi potpunu rekonstrukciju, u skladu sa arhitektonskim okruženjem, da bi se sprečilo dalje urušavanje ovog značajnog objekta. Uporedo sa navedenim radovima, na pijaci "Zemun", u toku je i treća, završna faza popločavanja preostalog dela pijačnog platoa, površine 1.840 m2. U proteklom periodu završene su dve faze popločavanja, a dotrajale tezge i rashadne vitrine zamenjene su novom opremom.

Gradske pijace, čuvajući kulturno nasleđe, navedene radove obavljaju u skladu sa rešenjem Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove, kao i uslovima i saglasnošću na projektnu dokumentaciju Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA