Predsednik opštine Palilula sprečio tragediju: Trulo stablo umalo ubilo decu u Kotežu

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić rekao je da je čim je saznao za ovaj događaj poslao ljude na teren

  • 9

Večeras oko 20 časova u ulici Anke Matić u Palilulskom naselju Kotež, pored dečjeg vrtića "Pahuljica", usled ne tako snažnog vetra, oboreno je staro istrulelo stablo visoko preko 10 metara, sa krošnjom velikom više od pet metara.

Svaki dinar sa kojim raspolažemo je utrošen za bolji život Palilulaca: Jovičić o prvih godinu dana na čelu najveće beogradske opštine

U neposrednoj blizini nalazio se u tom trenutku veliki broj stanara okolnih zgrada sa decom koja se, inače tu igraju, pa je kako kažu očevici samo pukom srećom izbegnuta tragedija.

Prasak i lomljava istrulelog drveta bili su jezivi. Stvorila se panika medju ljudima koji su bili tu. Trčali smo da sklonimo decu jer su grane letele na sve strane - rekla je Mirjana Nedeljković koja se zatekla na licu mesta.

Ova građanka kaže da je neko od prisutnih gradjana pozvao lično predsednika opštine Aleksandra Jovičića na mobilni telefon i za samo desetak minuta ekipa ljudi iz Opštine Palilula bila je na licu mesta.

- Kada nas je pre 2-3 nedelje obišao predsednik opštine dao nam je broj telefona i njegov i od njegovih pomoćnika i rekao da ih zovemo za svaki problem. Mi ovako nešto nikada nismo imali, a evo 40 godina živimo ovde - ispričala je Nedeljkovićeva.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić rekao je da je čim je saznao za ovaj događaj poslao ljude na teren.

- Slike koje su mi moji saradnici poslali bile su strašne. Ne smem ni da mislim šta bi se dogodilo da je drvo palo među decu - rekao je Jovičić, vidno uznemiren.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Prema njegovim rečima iako ovakve situacije nisu u nadležnosti Opštine, on je odmah alarmirao Gradsko zelenilo i dežurna ekipa je brzo izašla na teren da ukloni stablo koje je zakrčilo i jednu kolovoznu traku.

- Tačno je da je vikend i da se sve ovo desilo van radnog vremena i da nije naša nadležnost, ali gradjani su zvali mene, Opštinu i od nas tražili pomoć. To je znak da smo za godinu dana stvorili odnos poverenja, da smo saveznici i saradnici a ne funkcioneri i gradjani i drago mi je zbog toga - rekao je Jovičić.

On je istakao da je Opština Palilula servis građana od 00 do 24 časova i da niko iz njegovog tima nema radno vreme, niti u GO Palilula bilo ko sme da kaže: "to nije u našoj nadležnosti".

- I kada nije, mi reagujemo i kontaktiramo nadležne službe da bi se građanima rešio problem, zaključio je Jovičić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pitanje

    11. avgust 2017 | 21:59

    Ma ovo je vrh.Nego,kada ce otvaranje kontejnera u Kotezu?

  • Ccc...

    11. avgust 2017 | 21:45

    Nije Branko bio lud kad je skočio na beton,a ne u vodu!!!! Nije želeo da ostavi ni promil šanse da će preživeti,jer je znao šta ha čekaa!

  • Vera

    11. avgust 2017 | 21:38

    Ovo sve heroji covece.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA