Dobra higijenska praksa preduslov za uspešno poslovanje

Počeo novi ciklus dezinfekcije tezgi i pijačnih platoa

  • 0

Na beogradskim pijacama u toku je redovna akcija dezinfekcije tezgi i pijačnih platoa koja se obavlja u skladu sa godišnjim planom održavanja pijaca.

Imajući u vidu da se na pijačnim tezgama izlažu prvenstveno poljoprivredni i drugi proizvodi značajni za ishranu ljudi, dobra higijenska praksa jedan je od najznačajnih preduslova za siguran i bezbedan plasman namirnica.

Nakon temeljnog čišćenja i pranja tezgi, rashladnih vitrina, ramova, platoa i svih prostorija, obavlja se dezinfekcija pomoću odgovarajućih sredstava koji ispunjavaju uslove i poseduju sertifikat HACCP-a. U pitanju su biorazgradive materije koje nisu štetne po zdravlje ljudi koriste se na površinama za skladištenje i izlaganje hrane, a imaju širok spektar dejstva na gljivice, razne oblike bakterija i virusa.

Foto: Promo

U toku je i dezinsekcija i deratizacija objekata preduzeća, koje Gradske pijace sprovode u saradnji sa Zavodom za biocide i medinisku ekologiju, u cilju sprečavanja pojave insekata i glodara štetočina. Preventivne mere zasnovane su na najboljim dokazima iz prakse i istraživanja, a u skladu sa najvišim profesionalnim i etičkim standardima. Sva sredstva koja se koriste u toku dezinsekcije i deratizacije, registrovana su za određenu namenu i nisu škodljiva za ljudski organizam.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA