U beogradskoj školi, čijih 40% učenika kasnije završi fakultet

Zahvalivši direktorki škole na svemu što radi, on je rekao da kolektiv sa puno ljubavi i pažnje radi svoj posao

  • 0

Gradski menadžer Goran Vesić posetio je danas Osnovnu školu "Dragan Kovačević" u Beogradu, gde je đacima i nastavnicima te obrazovne ustanove poželeo srećan početak nove školske godine.

Oko 100 nastavnika tehničkog tehnološki višak

Reč je o školi koju pohađaju deca sa smetnjama u razvoju, odnosno slabovida deca.

- Ova škola ima oko 150 učenika i ono što je važno i što sa ponosom možemo da kažemo je da 40 odsto učenika završi fakultet što znači da zaposleni u ovoj školi rade dobro, da ulažu puno napora da deca koja imaju određene smetnje u razvoju prevaziđu te smetnje i da sebi obezbede normalan život, onakav kakav treba da imaju sva deca - izjavio je Vesić.

Zgrada škole je vrlo uređena, ali činjenica je da je treba rekonstruisati i više uložiti u nju, ocenio je Vesić i naglasio da su Grad Beograd, opština Stari grad, i ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja i do sada ulagali u ovu školu.

- Mi, kao grad Beograd, radićemo projekat za rekonstrukciji ove škole i ja verujem da ćemo veoma brzo, čim završimo projekat naći sredstva, što naša što republička što iz donacija, da ovu školu uredimo - rekao je Vesić.

On je kao lični poklon za školu "Dragan Kovačević" obezbedio fotokopir aparat.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Gradski menadžer je rekao da je posetom toj školi želeo da skrene pažnju na decu koja pored problema koja imaju i sva druga deca, imaju i malo više potreba od druge dece.

Zahvalivši direktorki škole na svemu što radi, on je rekao da kolektiv sa puno ljubavi i pažnje radi svoj posao.

- Želim im da nastave tako da rade a mi ćemo sa svoje strane ulagati sve što možemo da kao društvo pružimo ovakvim ustanovama što je više moguće - istakao je Vesić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Direktorka Osnove škole "Dragan Kovačević" Silvana Plavšić izrazila je zadovoljstvo što je školu posetio gradski menadžer.

- On je pozdravio đake, poželeo im dobrodošlicu i pozdravio roditelje sa obećanjem da će škola biti ozbiljno rekonstruisana - navela je Plavšić.

Školu "Dragan Kovačević" su sa gradskim menadžerom posetili i pomoćnica ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Vesna Nedeljković, članica Gradskog veća Tanja Popović i mužicki umetnik Leontina Vukomanović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA