Podrška građanima u primeni novog Zakona o stanovanju i održavanju zgrada

Sa ciljem da izađe u susret potrebama svojih sugrađana Gradska opština Savski venac je, na inicijativu rukovodstva opštine, pokrenula niz aktivnosti kako bi pomogla i olakšala građanima da u svojim zgradama uspešno sprovedu postupak predviđen novim Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada

  • 0

U prostorijama Opštine u prethodnom periodu održano je devet tribina na temu primene novog Zakona, na kojima su građani mogli da dobiju na neposredan način, od zaposlenih u Odeljenju za imovinsko-pravne i stambene poslove, potrebne informacije o postupku registracije stambenih zajednica i izboru upravnika.

Prisutnima su na tribinama podeljeni zvanični formulari prijave za registraciju, modeli zapisnika i odluke objavljene od strane nadležnog Ministarstva. Takođe, prezentovan im je postupak registracije i data pojašnjenja na sva pitanja i nedoumice u vezi sa novim zakonom.

Na inicijativu predsednice opštine Irene Vujović, zaposleni u Odeljenju za imovinsko-pravne i stambene poslove izradili su i Priručnik za registraciju stambenih zajednica GO Savski venac za sve stambene zajednice na teritoriji opštine. U ovom priručniku građanima je na jednostavan način približen postupak izbora upravnika i registracije njihovih stambenih zajednica.

Na zvaničnom sajtu GO Savski venac dostupni su neophodni obrasci i potrebna uputstva za registraciju, a zahvaljujući dobroj saradnji između građana i Opštine na Savskom vencu je do sada registrovano ukupno 43 stambene zajednice.

Na održanim tribinama do sada je prisustvovalo preko 350 građana Savskog venca, a sledeća je zakazana danas u 17 časova, u prostorijama Upravne zgrade opštine na prvom spratu (Kneza Miloša 69).

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA