• 0

Podrška građanima u primeni novog Zakona o stanovanju i održavanju zgrada

Sa ciljem da izađe u susret potrebama svojih sugrađana Gradska opština Savski venac je, na inicijativu rukovodstva opštine, pokrenula niz aktivnosti kako bi pomogla i olakšala građanima da u svojim zgradama uspešno sprovedu postupak predviđen novim Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada

  • 0

U prostorijama Opštine u prethodnom periodu održano je devet tribina na temu primene novog Zakona, na kojima su građani mogli da dobiju na neposredan način, od zaposlenih u Odeljenju za imovinsko-pravne i stambene poslove, potrebne informacije o postupku registracije stambenih zajednica i izboru upravnika.

Prisutnima su na tribinama podeljeni zvanični formulari prijave za registraciju, modeli zapisnika i odluke objavljene od strane nadležnog Ministarstva. Takođe, prezentovan im je postupak registracije i data pojašnjenja na sva pitanja i nedoumice u vezi sa novim zakonom.

Na inicijativu predsednice opštine Irene Vujović, zaposleni u Odeljenju za imovinsko-pravne i stambene poslove izradili su i Priručnik za registraciju stambenih zajednica GO Savski venac za sve stambene zajednice na teritoriji opštine. U ovom priručniku građanima je na jednostavan način približen postupak izbora upravnika i registracije njihovih stambenih zajednica.

Na zvaničnom sajtu GO Savski venac dostupni su neophodni obrasci i potrebna uputstva za registraciju, a zahvaljujući dobroj saradnji između građana i Opštine na Savskom vencu je do sada registrovano ukupno 43 stambene zajednice.

Na održanim tribinama do sada je prisustvovalo preko 350 građana Savskog venca, a sledeća je zakazana danas u 17 časova, u prostorijama Upravne zgrade opštine na prvom spratu (Kneza Miloša 69).

(Telegraf.rs/ PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima