Beogradski đaci drugi na međunarodnom takmičenju iz robotike, sledeća stanica Šangaj!

U konkurenciji osnovnih škola, predstavnik Srbije bila je OŠ "Vladislav Ribnikar" iz Beograda

  • 2

Tokom vikenda u Zagrebu je održano međunarodno takmičenje iz robotike na kome je u nekoliko kategorija učestvovalo preko 60 timova, odnosno  više od 200 učenika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

U kategoriji srednjih škola, jedan od dva tima "Politehnike – škole za nove tehnologije" iz Beograda, čiji su članovi Nikola Starčević, Mašan Vučinić i Mihajlo Mihajlović, uz mentorsku podršku profesora Jovana Miletića, zauzeo je visoko drugo mesto i time izborio plasman na WER svetski kup koji će u novembru biti organizovan u Šangaju!

Četvrto mesto  takođe je pripalo učenicima ove škole, dok se na poziciji broj osam, našla ekipa Prve kragujevačke gimnazije. U konkurenciji osnovnih škola, predstavnik Srbije bila je OŠ "Vladislav Ribnikar" iz Beograda. Učesnici su programirali robote tako da pomoću senzora i motora izvode zahtevne intervencije u prostoru, poput premeštanja predmeta, okretanja točkića, prenošenja tereta i sl. Takmičari su programirali, testirali i demonstrirali dva zadatka u intervalu od šest sati.

Foto: Promo

Održano takmičenje, WER – Croatia Open je deo WER svetskog kupa i za takmičenje koristi naprednu opremu proizvođača Abilix. Tri škole iz Srbije, pre izvesnog vremena, od strane hrvatskog IRIM-a, a posredstvom programa Bitka za znanje koji u Srbiji realizuje Fond B92, dobile su ovu opremu na korišćenje, u cilju učenja višeg nivoa programiranja i pripreme za ovo takmičenje.

Foto: Promo

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milka R.

    25. septembar 2017 | 16:57

    Bravo djaci nasi ..ponosimo se mi u Srbiji za vas uspehhh!!cestitkee

  • MM

    26. septembar 2017 | 11:22

    Ovo su junaci naše nacije. Bravo svi smo ponosni na vas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA