• 0

Besplatan program korektivne gimnastike za mališane sa Savskog venca (FOTO)

Predsednica opštine Savski venac Irena Vujović juče je obišla grupu mališana tokom časa korektivne gimnastike

  • 0

Početkom prošle nedelje devedeset mališana sa Savskog venca krenulo je na časove korektivne gimnastike u DKC Majdan, u okviru besplatnog programa za uzrast od 1. do 4. razreda osnovne škole, koji je opština Savski venac organizovala u saradnji sa Fizio centrom.

Vežbe se odvijaju nekoliko puta nedeljno, a deca su podeljena u više manjih grupa, kako bi terapeuti mogli što kvalitetnije da sprovode predviđeni program. Predsednica opštine Savski venac Irena Vujović juče je obišla grupu mališana tokom časa korektivne gimnastike.

- Interesovanje za ovaj program je veliko, a pokrenuli smo ga upravo na inicijativu roditelja. Naime, sproveli smo anketu u osnovnim školama na teritoriji naše opštine i pitali smo roditelje šta je to što je deci najpotrebnije. Oni su se opredelili za korektivnu gimnastiku, a u narednom periodu planiramo da uključimo i decu predškolskog uzrasta, kao i malo starije osnovce, u ovaj program. Tokom juna i septembra opština Savski venac je, u saradnji sa Fizio centrom, organizovala besplatne preglede za decu, u prostorijama DKC Majdan. Preglede posture tela dece vršio je doktor specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije iz Fizio centra - rekla je Irena Vujović, naglašavajući da je briga za najmlađe jedan od prioriteta, kao i da će sve buduće aktivnosti opštine biti usmerene ka njihovim potrebama.

Foto: Promo

Fizioterapeut Fizio centra Filip Vojšek istakao je da u današnje vreme deca nisu fizički dovoljno aktivna i da previše vremena provode u sedećem položaju, koji je veoma pogodan za stvaranje deformiteta, naročito kičmenog stuba.

Foto: Promo

- Nakon obavljenih pregleda dobili smo veoma loše rezultate, gde je kod 85 odsto dece indikovana korektivna gimnastika, koja nema alternativu. Na osnovu izvršenih specijalističkih pregleda i utvrđenih deformiteta, napravljen je individualni plan korektivnih vežbi za mališane kojima je korekcija posture potrebna, a koji naši terapeuti sprovode tokom časova u DKC Majdan.

(Telegraf.rs/ PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima