Večeras će radijatori ponovo biti hladni: Probe obustavljene zbog visokih temperatura

Zbog visokih spoljašnjih temperatura vazduha, danas u 16.30 je izvršen prekid u isporuci toplotne energije u režimu toplih funkcionalnih proba

  • 5
radijatori, grejanje, zimska grejna sezona, temperatura u stanu Foto: pixabay.com

Posle nekoliko dana tokom kojih su održavane tople probe koje su zagrejale radijatore Beograđana, iz JKP "Beogradske elektrane" stižu vesti da će toplotna tela u stanovima ponovo postati hladna i to koliko večeras.

Za 2 sata rada TA peći danju - račun skače na 70.000 dinara

Naime, kako stoji u saopštenju preduzeća, zbog visokih spoljašnjih temperatura vazduha, danas u 16.30 je izvršen prekid u isporuci toplotne energije u režimu toplih funkcionalnih proba.

Maksimalna dnevna temperatura u glavnom gradu danas je iznosila 18 stepeni Celzijusovih, a jutarnja devet, što znači da je srednja vrednost temperature oko 13,5 stepeni.

Da bi grejanje stanova počelo pre zvančnog početka sezone, 15. oktobra, prema Odluci grada, trebalo bi da pomenuta srednja vrednost iznosti manje od 12 Celzijusa.

Budući da najave Republičkog hidrometeorološkog zavoda za narednih pet dana govore da će dnevna temperatura prelaziti 20. podeljak, te da minimalne vrednosti neće ići ispod 10 stepeni, jasno je zašto će radijatori biti hladni.

Ipak, nije isključeno i da "Beogradske elektrane" uključe svoje sisteme i zagreju stanove u ranim jutarnjim ili kasnim večernjim satima.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luna

    9. oktobar 2017 | 21:45

    A celog leta plaćamo a ne grejemo se. Lopovi!

  • CRNI GAVRAN

    9. oktobar 2017 | 19:20

    Ukljucite zamrzavanje radijatora

  • Hambalaahambalaa

    9. oktobar 2017 | 20:14

    Pa meni na Banovom brdu u Kijevskoj ulici nisu ni ukljucivali grejanje, tako da nemaju sta ni da mi iskljucuju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA