• 2

Opština Palilula i Fondacija "Tijana Jurić" potpisale Sporazum o saradnji

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić istakao je da su sigurnost i bezbednost dece i mladih na prvom mestu i da je saradnja sa Fondacijom "Tijana Jurić" još jedan od projekata koji Opština Palilula u tom smislu podržava

 • 2

U cilju doprinosa preventivnom delovanju i unapređenju rada na bezbednosti i sigurnosti dece i mladih kao i zajedničkog zalaganja na poboljšanju uslova za njihovo odrastanje u sigurnom okruženju, Gradska opština Palilula i Fondacija "Tijana Jurić" potisale su danas Sporazum o saradnji.

Sporazum o saradnji Tiršove i GO Palilula

Festival dečjeg stvaralaštva "Gradimo mostove među generacijama" (FOTO)

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić istakao je da su sigurnost i bezbednost dece i mladih na prvom mestu i da je saradnja sa Fondacijom "Tijana Jurić" još jedan od projekata koji Opština Palilula u tom smislu podržava.

- Opština će podržati aktivnosti Fondacije i preduzeti sve što je u skladu sa njenim mogućnostima na sprovođenju projekata koji se tiču bezbednosti dece i mladih, jer njihova bezbednost na ulici, u školi, na internetu i na ostalim mestima treba da bude odgovornost svih u društvu. Opština izražava spremnost da pomogne radu Fondacije i na taj način što će davati predloge, sugestije, mišljenja i aktivnu pomoć u organizaciji Fondacije - rekao je Jovičić.

Povodom potpisivanja Sporazuma, Igor Jurić upravitelj Fondacije "Tijana Jurić" je rekao:

- Sporazum je za nas mnogo važan i mi smo vrlo ponosni što na ovakav način počinjemo saradnju u Beogradu. Zahvalan sam izuzetno Opštini Palilula na podršci, na razumevanju pre svega i na shvatanju značaja onoga što mi radimo. Smatramo da ćemo uz podršku Opštine Palilula doći do naših ciljnih grupa koje su naravno deca i roditelji, da ćemo uraditi mnogo toga značajnog na samoj opštini - istakao je Jurić.

On je naglasio da Beograd kao glavni grad naše zemlje mora da bude primer sigurnosti naših građana a pre svega dece:

- Upravo zbog toga mi smo prepoznali Opštinu Palilula kao jednu instituciju koja nam može u tome pomoći i siguran sam da ćemo u narednom periodu dobro raditi i da će taj rad dati i dobre rezultate - naglasio je Jurić.

Sporazumom su predviđene sledeće radionice za decu i mlade Palilulce: "Tijana klik", radionica na kojoj će se vršiti edukacija dece o bezbednoj upotrebi interneta i njegovoj zloupotrebi, "Stop trgovini ljudima", edukativna radionica o svim vidovima trgovine ljudima, radionica "Ukradena bezbednost", o opasnostima koje vrebaju decu u školi, na ulici i internetu, kao i ostale radionice koje govore o porodičnom i vršnjačkom i nasilju.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • slađa

  11. oktobar 2017 | 00:13

  Velika podrška ovakvoj saradnji Fondacije sa institucijama!

  3
  0

  Podelite komentar

 • 😑😑

  11. oktobar 2017 | 07:51

  Ljudi čuvajte svoje cerke..Vaspitavajte ih...Aloo one gole izlaze po ulici..

  1
  0

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok