Vesić primio čuvenog ruskog kreatora Slavu Zajceva (FOTO)

Modni kreator Slava Zajcev rekao je da je veoma srećan što je imao priliku da ponovo dođe u Beograd

  • 1

Gradski menadžer Goran Vesić primio je danas u Starom dvoru čuvenog ruskog kreatora Slavu Zajceva, čijom će modnom revijom u Etnografskom muzeju 15. oktobra biti zatvoren prvi Etnology Fest u Beogradu.

Vesić: Budžet grada se pravi od prihoda, ne od vazduha, ne pada sa neba

Vesić je istakao da je veoma ponosan što je imao priliku da ugosti Slavu Zajceva, koji je najpoznatiji modni kreator Rusije i koji je imao poslednju reviju u Beogradu 1966. godine, pre 51 godinu, što govori o njegovom velikom radu i ugledu.

Zahvaljujem ovom velikom umetniku što je pristao da održi svoju modnu reviju na zatvaranju Etnology Fest-a, koji se prvi put održava ove godine u Muzeju nauke i tehnike i Etnografskom muzeju. To će biti prilika da i mi predstavimo našu narodnu tradiciju i kulturu i da na taj način pokažemo svetu šta imamo i šta možemo da ponudimo u modnoj industriji.

- Za nas kao Beograd veoma je važno da se održava što više kulturnih manifestacija, jer one, osim što doprinose boljem razumevanju među ljudima, važne su i za turizam, kao i za sam razvoj našeg grada. Zato se nadam da će ovaj festival postati tradicionalan i da će omogućiti da i naši modni kreatori gostuju u Rusiji – rekao je Vesić i dodao da je ovo samo još jedan dokaz odlične privredne, kulturne i političke saradnje koje imaju Srbija i Rusija, a pre svega Beograd kao bratski grad.

Foto: Promo/ Beoinfo

On je najavio da će početkom novembra Hor "Aleksandrov" gostovati u Beogradu kada će u Parku Aleksandrov, gde se nalazi spomenik Nikolaju Romanovu, svečano biti otkrivena ploča tragično stradalim Romanovima. Modni kreator Slava Zajcev rekao je da je veoma srećan što je imao priliku da ponovo dođe u Beograd. Prema njegovim rečima, nosi veoma lepe utiske o Beogradu koji je, kako kaže, grad u kome je lepo živeti.

Etnology Fest, koji traje do 15. oktobra, je mini-festival internacionalnog karaktera, koji će pokazati značaj, važnost i bogatstvo kulturnog nasleđa različitih zemalja i to modnim revijama, izložbama rukotvorina, dokumentarnim filmovima, kao i zanimljivim radionicama i predavanjima uvaženih predavača.

Foto: Promo/ Beoinfo

Festival će raznim umetničkim formatima predstaviti više zemalja, a Srbija će, kao zemlja domaćin, biti predstavljena predavanjima, radionicama, izložbama i modnim revijama. Zemlja u fokusu i specijalni gost prvog Etnology Fest-a biće Rusija. Iz svoje bogate kulturne ponude, Ruska Federacija će se predstaviti živopisnim kostimima i nakitom iz Jakutije, daleke i hladne severne oblasti sa izuzetno bogatom tradicijom, koju sa uspehom prenosi sa generacije na generaciju.

Za one koji žele više, svakodnevno će u popodnevnim satima biti organizovana predavanja etnologa i kustosa na temu bogatog stvaralaštva našeg, ruskog i afričkog naroda. U sklopu festivala, svakodnevno od 14 do18 sati u Muzeju nauke i tehnike biće organizovan i bazar, gde će publika moći da razgleda i kupi deo autentičnih proizvoda zemalja učesnica.

Foto: Promo/ Beoinfo

Prijemu su prisustvovali direktorka Etnografskog muzeja Mirjana Menković, kao i autori i organizatori Etnology Fest-a .

Daljinac

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA