• 1

U Ovči niže cene za odnošenje smeća i 1200 novih kanti za otpad

Do sada su pojedina domaćinstva plaćala odnošenje smeća po kvadratu stambenog prostora, a druga paušalno

  • 1

Opština Palilula podeliće danas i sutra 1.200 kanti za đubre domaćinstvima u Ovči, a predsednik opštine Aleksandar Jovičić najavio je ujednačavanje cene odnošenja smeća, odnosno da će sva domaćinstva plaćati paušalno po 350 dinara.

Opština Palilula i Fondacija "Tijana Jurić" potpisale Sporazum o saradnji

Baterije, vatromet, sijalice i još 8 stvari koje ne smete da bacate u đubre

Do sada su pojedina domaćinstva plaćala odnošenje smeća po kvadratu stambenog prostora, a druga paušalno.

- Dešavalo se da domaćinstvo koje ima stambeni prostor od 200 kvadrata plaća odnošenje smeća po kvadratu, pa je to iznosilo oko 1.000 dinara, a kuća pored iste kvadrature je paušalno plaćala 350 dinara - objasnio je predsednik opštine Palilula.

On je najavio novinu u plaćanju, odnosno da će svi plaćati paušalno po 350 dinara za odnošenje smeća što će biti velika ušteda za domaćinstva.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Jovičić je danas tokom podele kanti razgovarao sa meštanima Ovče o komunalnim problemima i kako mogu da ih reše.

Predsednik opštine obišao je radove na asfaltiranju dela Ovačanskog puta, a kako kaže već mesec dana mašine rade na sređivanju ulica u tom naselju na levoj obali Dunava.

- Do sada je asfaltirano šest ulica, sada radimo sedmu. U narednom periodu asfaltiraćemo 32 ulice na levoj obali Dunava. Kapitalni budžet koji ćemo dodatno dobiti u vrednosti od 60 miliona dinara, omogućiće da asfaltiramo još 17 ulica na desnoj obali Dunara - naglasio je on.

Infrastrukturni i komunalni problemi u toj opštini, kako kaže, rešavaju se brzo jer predstavnici opštine su svakodnevno na terenu, osluškuju potrebe ljudi i razgovaraju sa građanima.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Nemanja

    21 vek, još nema kanti za reciklažu

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima