Otkrili smo zašto se KONJARNIK baš tako zove (VIDEO)

Mislili ste da su prasići usred Beograda ludilo? Čekajte da vidite ovo! Snimili smo ždrebe koje slobodno pase ali nismo uspeli da saznamo odakle se tu stvorilo

  • 6

Legenda o tome kako je Konjarnik dobio ime, odavno je poznata: nekada su tu pasli Mongolski konji, pa nije bilo teško smisliti ime za ovaj deo Beograda. Međutim, čini se da se situacija nije mnogo promenila, od pre mnogo stotina godina do danas, bar, ne na okretnici autobusa 31.

SVINJA USRED PRESTONICE: Beograđani nisu mogli da veruju svojim očima! (FOTO)

LUDILO USRED BEOGRADA: Svinja zaustavila saobraćaj (VIDEO)

Dok pored okretnice na velikoj, travnatoj površini, trčkaraju psi, deca se igraju, a tu je i veliki košarkaški teren sa koga se tokom celog dana, svakodnevno čuje dečja graja i zvuk lopte, pored, na livadici, pasu konji.

Snimili smo ždrebe koje slobodno pase ali nismo uspeli da saznamo odakle se tu stvorilo. Inače, ovo nije prva neobična situacija tog tipa na Konjarniku, jer smo ranije viđali i prasiće na istoj okretnici.

Pogledajte video:

Inače, legenda kaže da je deo grada koji danas zovemo Konjarnik dobio ime upravo po velikim poljanama po kojima su galopirali konji. Navodno, njih su čuvali upravo davni beogradski Mongoli. U tom, nekada dalekom delu predgrađa današnjeg Beograda, živeli su Kalmici, mongolsko pleme, koje se ovde naselilo. Ostalo je zabeleženo da su gajili i čuvali konje i dresirali ih da bi udovoljili prohtevima različitih kupaca.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • РВ

    21. oktobar 2017 | 16:48

    Коњарник је лепо место. Ту сам некад давно становао

  • Milan

    22. oktobar 2017 | 17:38

    Sad su se stekli uslovi da ceo beograd bude jedan konjarnik

  • Пера

    21. oktobar 2017 | 17:21

    Mongolci izumrli a od tih konja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA