Jovičić se sastao sa nadbiskupom Hočevarom: Pogledajte o čemu su pričali

Članovi Saveta biće predstavnici Srpske pravoslavne crkve - Mitropolije beogradske i Eparhije banatske, Islamske zajednice Srbije, Rimokatoličke crkve i Rumunske pravoslavne crkve

  • 0

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić sastao se danas sa beogradskim nadbiskupom Stanislavom Hočevarom povodom formiranja Saveta za saradnju sa verskim zajednicama na teritoriji opštine Palilula.

Opština Palilula i Fondacija "Tijana Jurić" potpisale Sporazum o saradnji

Članovi Saveta biće predstavnici Srpske pravoslavne crkve- Mitropolije beogradske i Eparhije banatske, Islamske zajednice Srbije, Rimokatoličke crkve i Rumunske pravoslavne crkve. Sagovornici su istakli da će formiranje Saveta doprineti boljoj međuverskoj saradnji i saradnji Opštine i verskih zajednica.

Jovičić je izrazio želju da Savet postane platforma na kojoj će predstavnici svih konfesija imati priliku da iznesu svoje probleme, a da je na Opštini da da svoj doprinos u domenu svojih nadležnosti.

Na sastanku je iznet problem klizišta na mestu gde se nalazi Rimokatolička crkva Svetog Josipa u Pribojskoj ulici na Karaburmi povodom čega je Jovičić rekao da će Opština uložiti napor da se problem klizišta sagleda i iznađe rešenje za njegovu sanaciju.

Daljinac

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA