Edukacija osnovaca o bezbednom korišćenju interneta

Predavanje i edukacija o bezbednom korišćenju interneta među decom pod nazivom "Tijana klik", održana je danas u Osnovnoj školi "Rade Drainac" u Borči u okviru saradnje Gradske opštine Palilula i Fondacije "Tijana Jurić"

  • 1

Današnja edukacija učenika je prva u nizu koje će biti organizovane u školama na Paliluli i predstavlja početak realizacije Sporazuma koji su nedavno potpisale Opština Palilula i Fondacija "Tijana Jurić".

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić je istako da je reč o važnoj temi za Opštinu.

- Za opštinu Palilula ovo je zaista bitna i veoma važna tema. Preventiva i bezbednost naše dece je, pre svega, naš prioritet u budućnosti. Hvala Fondaciji "Tijana Jurić" što je ovde sa nama i što ćemo zajedno moći u budućnosti da se bavimo preventivom, a ne uvek posledicama kao što smo to videli u prošlosti, naglasio je Jovičić.

On je dodao da je edukacije dece kako da se odbrane od elektronskog nasilja i kako da roditelji primete određene nepravilnosti u ponašanju dece i opasnosti od interneta pitanja kojima će se Opština baviti i u mesecima koji dolaze.

- Takođe bih naglasio da imamo snažnu podršku MUP-a i gospodina Nebojše Stefanovića koji je uključen u sve projekte i pruža podršku. S tim u vezi ako napravimo jednu celinu i dobru organizaciju možemo očekivati da će u budućnosti stopa nasilja i neka tragična dešavanja biti u opadanju. To je naš cilj, i rezultat ovog rada se ne ogleda u kvanititetu, u smislu da nešto merimo koliko se desilo, nego suština je da se nešto loše ne desi - rekao je Jovičić i zaključio da će se i u ostalim palilulskim školama odžati edukacije, koje će doprineti da deca dobiju znanje kako da se odbrane u kritičnim situacijama od opasnosti koje vrebaju od novih tehnologija kojima su izloženi svakodnevno.

Igor Jurić upravitelj Fondacije "Tijana Jurić" je zahvalio Opštini Palilula i predsedniku na saradnji i najavio da će buduće aktivnosti Fondacije prvo sprovoditi na opštini Palilula.

- Pozivam i druge opštine da nam se priključe u ovoj borbi, da budemo zajedno u tome, i da zaista učinimo sve da deca u našoj zemlji danas budu sigurnija i da ovo bude jedno sigurno okruženje za njihovo odrastanje - rekao je Jurić.

Daljinac

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sta radite bre...

    9. novembar 2017 | 16:15

    Halo narode,mozemo mi da edukujemo decu po skolama o svemu i svačemu,roditelji su kljucni igraci u svemu tome,oninćteba da se edukuju o svemu i svacemu vezano za obrazovnu instituciju.VASPITANJE DOLAZI OD KUCE!Oni moraju prvo imati vremena za svoje dete kod kuce,sto se tiče vaspitanja i same kontrole sta mu dete radi u svojoj sobi dok uči ili odmara,Na internetu je sada sve dostupno ,ukucas i vidis,cak mu ne treba ni kompjuter i na tel ce moci da vidi sta ga interesije.Ali je veliko pitanje za mladje roditelje, znaju li i oni sami koja je granica ,sta dete i od kog do kog uzrasta ,sme da prati,gleda,koristi savremenu tehnologiju ili draga mama ima fejs pa sta ,ako neka ima i cerkica od 7,8 godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA