• 19

Beograd bljesnuo u punom sjaju: Novogodišnja rasveta uključena u gradu, počelo je masovno fotkanje i pretpraznična euforija (FOTO)

Blještave zvezdice, irvasi, poklončići i jelke krase i krasiće prestonicu u narednom periodu

  • 19

Praznično osvetljenje uključeno je večeras na 81 lokaciji u gradu. Blještave zvezdice, irvasi, poklončići i jelke krase i krasiće prestonicu u narednom periodu.

Novogodišnja rasveta duplo bogatija od prošlogodišnje, postavljanje počinje u oktobru

Još u ponekim ulicama mogli da se vide večeras radnici na dizalicama koji doteruju i poslednje detalje.

U odnosu na prošlu godinu još 30 lokacija više ima dekorativnu rasvetu, a sredinom meseca počeće montiranje lampiona i u opštinama van samog centra.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je ove godine svuda postavljena LED rasveta, tako da će biti potrošeno 60 odsto manje struje nego prošle godine.

 

A post shared by Ivana D (@ivana_d96) on

- Želimo da svake godine investiramo sve više u novogodišnju rasvetu, kako bismo imali i što veću zaradu od turizma. Zato smo i ove godine, kao i prošle, kupili nove ukrase, a sa tim ćemo nastaviti i u budućnosti. Mi smo prošle godine za novogodišnje praznike u sektoru turizma i usluga zaradili 21 milion evra, a sada očekujemo još veću zaradu, tako da je ovo u stvari investicija u turizam i lepši Beograd - istakao je gradonačelnik.

 

A post shared by Fran M (@fran_zgb) on

On je dodao da će programi u okviru "Beogradske zime" početi 1. decembra i da će se održavati svakog vikenda na nekoliko lokacija u centru grada, a da će se od 15. decembra programi održavati svakog dana.

 

A post shared by Afroditi Vergou (@afrodititop) on

 

A post shared by Elif Bakır Polat (@elifbpolat) on

Beograđani, ali i turisti, već su počeli da se fotografišu u ukrašenom centru grada. O tome najbolje svedoče šarane i sjajne fotografije na Instagramu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Cika crni

    Sve pohvale grad izgleda fantastično. Stranci koji su mi bili u gostima oduševljeni.

  • ZOI

    Aloooo Srbiiiii, ima li šta da valja, ima li vam šta potaman, nemaaa, a na šta bi onda pljuvali, eeeee?

  • Ivana

    Divno!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima