≫ 

Beograd ukrašeniji nego prošle godine: Rasveta na mnogo više lokacija, a građani oduševljeni (FOTO)

Prvi čovek grada najavljuje da će programi u okviru “Beogradske zime” početi 1. decembra i da će se održavati svakog vikenda na nekoliko lokacija u centru grada, a da će se od 15. decembra programi održavati svakog dana

  • 2

Ako je sudeci po kalenderu, do Nove godine ima još vremena. Ako uzmemo u obzir vremenske prilike, 16 i 17 stepeni daleko su od temperatura na koje smo navikli tokom dočeka, ali uprkos tome, glavni grad je od ovog vikenda u punom novogodišnjem sjaju.

Beograd bljesnuo u punom sjaju: Novogodišnja rasveta uključena u gradu, počelo je masovno fotkanje i pretpraznična euforija (FOTO)

Novogodišnja rasveta, počela je da se montira još početkom oktobra. I u tome nema ništa loše, ako uzmemo u obzir sve hladnije vreme i „beogradsku košavu“ koja bi radnike omela u bezbednom montiranju iste.

Iako nismo navikli da nam prestonica početkom novembra sija kao nekoliko dana pred Doček nove godine, vreme je da se navikavamo.

Sve veći broj turista, kao i zarada, koja je po rečima gradskih čelnika, veća svake godine, onda ne treba da nas iznenadi to što je rasveta uključena mnogo pre, u odnosu na ranije godine.

Foto: Beoinfo

Na ovaj način, kaže gradonačelnik Siniša Mali, privućićemo mnogo više turista nego prošle godine i zato je važno da nam Beograd bude i lepo ukrašen.

Ako se samo setimo statističkih podataka za prvih šest meseci ove godine, prihod od turizma u Beogradu je za oko 100 miliona evra veći u prvih šest meseci ove godine u odnosu na isti period prošle. Glavni grad beležio je oko milon noćenja, što je po oceni turističkih poslenika rekordan rezultat.

Najbrojniji gosti Beograda u prvoj polovini godine, bili su Turci, dok su najveći broj noćenja ostvarili Izraelci. Čak 55. 336, što je za 649 odsto više nego prošle godine. Pored Turaka I Izraelaca, Beograd vole I Kinezi Hrvati, Grci, Rusi, Nemci, Bosanci, Slovenci, Italijani.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Beograd turiste privlači duhom, bogatim kulturno-istorjskim nasleđem, a poslednjih godina sve više uzbudljivim noćnim životom ali i Dočekom Nove godine.

Tradicionalno, nezaobilazna smo destinacija komšijama u regionu. Retko koji grad u komšiluku živi 7 dana u nedelji, i nudi nezaboravan vikend provod.

Tako je i Beograd već deceniju najzanimljiviji Slovencima, kao najbrojnijim, ali sve više o Hrvatskim turistima koji najluđu noć već nekoliko godina čekaju baš u Beogradu.

Foto: Telegraf

Zato se i glavni grad, kako najvljuje gradonačelnik, sprema za dosada neviđeni doček Nove godine.

- Ove godine, kao i prošle, kupili smo nove ukrase, a sa tim ćemo nastaviti i u budućnosti. Mi smo prošle godine za novogodišnje praznike u sektoru turizma i usluga zaradili 21 milion evra, a sada očekujemo još veću zaradu, tako da je ovo u stvari investicija u turizam i lepši Beograd - istakao je gradonačelnik.

Foto: Beoinfo

Prvi čovek grada najavljuje da će programi u okviru “Beogradske zime” početi 1. decembra i da će se održavati svakog vikenda na nekoliko lokacija u centru grada, a da će se od 15. decembra programi održavati svakog dana.

Dekorativna rasveta postavljena je na 30 lokacija više nego prošle godine, a sredinom ovog meseca počeće montiranje lampiona i u opštinama van centra grada.

Foto: beograd.rs

Zvaničnici još ne najvljuju precizan program i ko će nas zabavljati u najluđoj noći . Zasigurno kao i svake godine biće za svakoga po nešto, a nezaobilazan program je za decu, koji pored već dobro poznatih lokacija u centru grada, biće organizovan i na raznim lokacijama beogradskih opština.

Pitali smo Beograđane kako izgleda njih savršen Doček.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Najvažnije me je dobro društvo, onda je sve ostalo lako. Možda neka kućna žurka uz dobru klopu i muziku, a posle ponoći Trg ili neki dobar klub. Sve zavisi od raspoloženja- kaže Marija (27).

- Već godinama čekam najluđu noć u nekom od restorana u Skadarliji. Tu se uvek dobro provedem i osetim pravi duh Beograda – priča 42-godišnja Jelena. Imam veliko društvo, koje i ove godine planira nešto slično i unapred se radujemo.

- Najviše volim doček na otvorenom. Dolaze mi već tradicionalno rođaci iz Slovenije koji ne propuštaju doček u Beogradu i to je za sve nas najbolji provod – kaže Milan (20) iz Begorada i dodaje da pored dobre muzike najviše uživaju u tradicionalnom vatrometu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • andjela

    6. novembar 2017 | 11:11

    Sve je to lepo ali da nije malo prerano? Nasi(pravoslavni) praznici su u januaru a sad je tek novembar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA