PLAVI KRUG OKO ADE: Šesti maraton i trka podrške obolelima od dijabetesa

Start trke podrške je kod Bandžija, u 12 časova

  • 0

U okviru obeležavanja predstojećeg Svetskog dana dijabetesa, Udruženje za borbu protiv dijabetesa grada Beograda "Plavi krug" organizuje šesti po redu maraton i trku podrške osobama obolelim od dijabetesa 12. novembra na Adi Ciganliji.

Start trke podrške je kod Bandžija, u 12 časova.

Ove godine prijavljen je rekordni broj maratonaca – 353, iz cele Srbije, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Bosne i Hercegovine koji će istrčane kilometre posvetiti osobama obolelih od dijabetesa, kao znak podrške. Trka podrške otvorena je za sve koji žele da podrže osobe koje žive sa ovim zdravstvenim problemom. Na ovaj način podsećamo javnost koliko su fizička aktivnost i zdrav način života bitni u sprečavanju pojave dijabetesa. Dužina kruga je 7700 metara, a trka se može preći šetanjem, trčanjem ili na rolerima.

Istog dana se održava i maratonska trka, sa početkom u 10 časova kod Bandžija. Maratonska staza je duga 42195 metara,a ono po čemu je ovaj maraton poseban, je to što pored sportista, na maratonskoj trci učestvuju i osobe koje imaju dijabetes. Medicinska pomoć će biti obezbeđena duž čitavog kruga, uz prisustvo aktivista Crvenog krsta i ekipe Hitne pomoći. Na usputnim punktovima za osveženje će biti raspoređeni volonteri koji će meriti nivo šećera u krvi.

Maraton i trka podrške osobama sa dijabetesom, Plavi krug oko Ade, pokazaće javnosti da za dijabetes ne postoje granice. Pridružite nam se!

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA