≫ 

Marko Ćulum ulepšava Beograd: Oslikao je najlepši ulaz i poklonio mnoge murale (FOTO)

Osim umetničkih dela kojima se ponosi Ćulum je oslikao i najlepši ulaz u stambenu zgradu u Beogradu

  • 1

Marko Ćulum, mladi beogradski primenjeni slikar, već godinama oslikava beogradske ulice, a njegovi murali Novaka Đokovića, Vulverina iz X-mena i ostalih superheroja mladih generacija pravo su blago koje je poklonio sugrađanima.

Otkriven mural na rođendan Nikole Tesle: Aerodrom zasijao novim sjajem (FOTO)

- Inspiraciju sam izvukao baš iz toga što sam ljubitelj superheroja, dc-a, marvel-a i x-mana. Konkretno tim radom sam hteo da ostavim upečatljiv utisak na prvu loptu, iskažem njegovu snagu, a i u isto vreme starost i već gubitak snage. To je jedna od prepoznatljivih karakteristika wulverin-a, njegov izraz lica sa očima kad je besan - kaže Ćulum.

Osim umetničkih dela kojima se ponosi Ćulum je oslikao i najlepši ulaz u stambenu zgradu u Beogradu koja je ujedno i njegov dom u Bulevaru despota Stefana. Njegova najnovija postavka pod nazivom "Kutija za heroje" predstavljena je u prodavnici sportske opreme The Spot u Ulici Jurija Gagarina 16 (TC Delta City).

Foto: Privatna arhiva

Reč je o oslikanoj kutiji u kojoj će svi zainteresovani do nedelje moći da naprave svoj video i da ga podele na društvenim mrežama i tako steknu pravo učešća u nagradnom konkursu "Heroj svakoga dana".

- Umetniku je uvek interesantno raditi uživo u prostoru, u prodavnici, nije baš svakodnevni prizor. Kutija heroja je rad koji je inspirisan ženskom nežnošću, ali i snagom i svakodnevnim heroizmom. Otud pojavljivanje ruža koje su simbol nežnosti i ženstvenosti.

- Svi koji žele mogu u njoj da naprave video i podele ga na društvenim mrežama. Autorska prava na postavku su zagarantovana - u šali zaključuje Ćulum.

Foto: Privatna arhiva

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA