Više od hiljadu dece kroz igru učilo o reciklaži (FOTO)

Zajedničku akciju pokrenuli Deleze i Sekopak

  • 3

Đaci pet osnovnih škola u Beogradu su tokom novembra imali priliku da kroz edukativne radionice nauče brojne korisne informacije o reciklaži, a najviše pažnje im je privukao praktični deo gde su naučili kako se od otpada prave novi korisni proizvodi.

Zahvaljujući saradnji Sekopaka i kompanije Delez Srbija, više od hiljadu i po đaka iz škola "Ivan Goran Kovačić", "Desanka Maksimović", "Bora Stanković", "Vlada Aksentijević" i "Borislav Pekić" odgledalo je predstavu "Prljavo ili čisto, nije isto" i film "Maksimova ekološka avantura". Osim predstave i filma, đaci su uz pomoć mađioničara naučili kako stara ambalaža može da bude i pravi rekvizit za izvođenje trikova.

Foto: Promo

Po završetku reciklažnog dana mališani su uživali u igri memorije sa pojmovima za pogađanje na temu reciklaže, a skupili su i preko 50 kg stare ambalaže.

- Kompanija Sekopak kroz brojne akcije pokušava da podigne ekološku svest građana - istakla je Violeta Belanović Kokir, generalna direktorka Sekopaka.

- Mališani su najbolji primer kako se treba ponašati prema životnoj sredini. Uključivanje građana u sistem primarne selekcije ambalažnog otpada ključni je cilj naših aktivnosti, a đaci su pravi ambasadori tih vrednosti - navodi Belanović Kokir.

Foto: Promo

- Kompanija Delez svakodnevno reciklira velike količine otpada, kako je u novembru bila Evropska nedelja smanjenje otpada, želeli smo da kroz jednu ovaku vrstu saradnje sa Sekopakom motivišemo i naše najmlađe i njima približimo kako mogu da čuvaju svoju životnu sredinu - istakla je Bojana Perić, menadžerka za zaštitu životne sredine Delez Srbija.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biljana

    1. decembar 2017 | 09:17

    Tako i treba jer deca moraju da nauce da postuju nasu planetu, a samim tim ce poduciti i njihove roditelje.

  • nenam

    1. decembar 2017 | 13:31

    totalno ste opasni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA