≫ 

Naselje iz pakla ponovo pliva! Vojvode Vlahovića odsečeno od sveta, iako je na 15 minuta od centra Beograda (FOTO)

Meštani su prinuđeni da ostanu kod kuće, a ako baš moraju da idu negde onda je potrebno da navuku ribarske čizme do pojasa i upuste se u pustolovinu

  • 28

Poznato je da zbog velikih padavina u Beogradu nastane totalni kolaps. Ipak, naselje Vojvode Vlahovića koje se nalazi na samo 15 minuta od centra grada, bukvalno je odsečeno od sveta svaki put kada padne i najmanja kišica. Problemi sa kojima se ovi meštani svakodnevno sreću su veliki, a na njihove molbe niko ne reaguje. 

Kiša blokirala Beograd: Naselje Vojvode Vlahovića u kolapsu, automobili i autobusi plivaju - haos je u celom gradu!

Glavni put u ovom naselju postaje neprohodan zbog velike bare koja se napravi kada padne kiša. Automobili se zaglave, a ni gradski prevoz ne može da saobraća tom rutom.

Meštani su tada prinuđeni da ostanu kod kuće, a ako baš moraju da idu negde onda je potrebno da navuku ribarske čizme do pasa i upuste se u pustolovinu.

- Taksisti su zaglavljeni u ulici već neko vreme, ne možemo da dođemo do stranaka - rekli su nam iz "Gold" taksija.

Meštani ovog plutajućeg naselja kad god vide kišu, znaju da će taj dan za njih biti veoma buran.

Foto: Telegraf

- Zabrinuti smo, kada put poplavi mi ne možemo da odvedemo dete kod lekara, kasnimo na posao ili tog dana uopšte i ne odemo. Nemoguć je i odlazak do prodavnice. Ne tražimo da nam zakrpe rupe na putevima zbog kojih nam automobili svakodnevno stradaju, već molimo da saniraju tu kanalizacionu vodu koja se izlije posle kiše - dodao je meštanin.

Slična stvari se dogođaju  i  kada padne sneg.

- Velika je nizbrdica, a kada je sve zaleđeno teško je ovde živeti. Gradski prevoz ne ide, čeka se po 40 minuta. Peške ne mogu jer se plašim da se ne okliznem i padnem. Kažu da postoje neki alternativni putevi, ali ja ih ne znam. Taksisti se ne usuđuju da se penju ovamo, ovo stvarno nema više smisla - rekao nam je Đorđe vidno iznerviran.

Foto: Telegraf

Ipak, gradski prevoz ne funkcioniše baš najbolje ni kad je put suv i kada temperatura nije ekstremna.

- Sinoć sam na okretnici čekala 26L preko sat vremena, a mini kombi je sve vreme stajao na stanici. Kada sam upitala vozača šta se dešava odgovorio mi je jako drsko i bezobrazno da kreće tek za pola sata. Ljudi su se smrzavali na stanici, to stvarno nije u redu - rekla nam je devojka koja živi u naselju Vojvode Vlahovića.

Printskrin: Youtube

Iako je poznato da se ovaj problem javlja s prvim kapima kiše, još uvek se ništa ne rešava. Naselje Vojvovde Vlahovića i dalje pliva!

Redakciji našeg portala se konstantno javljaju meštani koji ne gube nadu da će nadležni odreagovati, čemu se i mi iskreno nadamo.

Daljinac

(K.Bezbradica-k.bezbradica@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Karamba

    2. januar 2018 | 19:49

    Naravno, Kad je celo naselje radjeno bez ikakvog smisla i reda.

  • Pedja P

    2. januar 2018 | 19:56

    Naselje Veljko Vlahovic je radjeno po principu "ko pre njegov plac" i udri po gradnji uz korupciju u opstini i gde sve treba. Pa sve ulice u naselju se zovu jednim imenom Veljko Vlahovic, smešno ili tužno. Nije se vodilo racuna ni o cemu, a najmanje o kanalizaciji evo sada sve dolazi na naplatu i to debelu. Srpska posla, isto je i u mnogim drugim gradovima. Nema nama leka niti ćemo se ikada opametiti.

  • To je fudbal sve

    2. januar 2018 | 21:24

    To divljastvo treba srusiti i dosljake te vratiti odakle su sisli a pohapsiti te koji su to dozvolili... to su sve tragedije beograda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA