Ispovest devojke koju su usred bela dana klinci pokušali da opljačkaju u Bulevaru: Imaju oproban sistem oko 17 časova, neverovatno je da niko od prolaznika nije reagovao

Prednovogodišnje gužve predstavljaju idealno vreme kada džeparoši koriste priliku da nađu lake žrtve

  • 6

Već godinama unazad dešavaju se neprijatne situacije koje naši sugrađani prijavljuju policiji, ali o tome pišu i na društvenim mrežama ne bi li poslali upozorenje o džeparošima koji "haraju" gradom.

NA OVOM MESTU U BEOGRADU VREBAJU DŽEPAROŠI? Čuvajte torbe i novčanike!

Nimalo prijatna i veoma stresna situacija je kada shvatite da vam nema novčanika ili telefona i da ste postali žrtva džeparoša. Svakome od nas se ovako nešto desilo, ili je pretilo da se desi, a čini se da su gužve idealne za ovakve "operacije". Naša sugrađanka Isidora, koja je uspela da odbrani svoju torbu, podelila je svoje iskustvo sa nama u nameri da podigne svest o tome da su džeparoši među nama.

Foto: Profimedia

- Prošle godine negde u ovo vreme, bila sam svedok pokušaja džeparenja na bulevaru kod Vukovog spomenika kada je jedan od klinaca drugarici otvorio ranac dok smo šetale. Od tada kad idem ulicom čvrsto stegnem torbu i pazim da se nikakva grupica dece ne nalazi iza mene.

- Ništa mi nije nagoveštavalo ono što će mi se desiti pre par kad sam se vraćala s posla. Prekoputa građevinskog fakulteta, pošto sam prešla pešački prelaz, krenula sam do butika jer su počele rasprodaje. Bilo je to posle 17 časova kada su velike gužve u centru. Išla sam lagano i samo osetila kako mi neko vuče torbu unazad i otvara je.

- Odmah sam znala šta se dešava, a kada sam se okrenula iza mene je bio niži dečak i iza njega još dvojica koji su mu pravili "zid" ne bi li ga sakrili od ostalih prolaznika dok on mene džepari. Zaledila sam se od straha jer sam u tom trenutku imala dosta novca kod sebe. Kada su videli da sam ih primetila i osujetila im plan samo su protrčali pored mene i prošli par koraka kada su opet zauzeli formaciju za džeparenje.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Tada su otvorili ranac jednoj starijoj gospođi, ali ih je i ona primetila i nisu uspeli da je opljačkaju. Ono što me je užasnulo jeste što je izostala reakcija prolaznika, policije nigde nije bilo, kao da se ništa ne dešava. A oni ordiniraju po bulevaru. Od tad sam ih videla još par puta i to u mnogo većoj grupi od njih desetak što znači da par timova radi na tom potezu.

Žrtve su im žene koje ne kontrolišu svoje torbe, majke sa decom kojima je pažnja usmerena na mališane i starije osobe. Ne verujem da će neko da odreaguje ako vidi da vas džepare jer smo nažalost otupeli i gledamo svoja posla. Ko će njima stati na kraj ne znam. Ali su bezobrazni i ponašaju se kao da im niko ništa ne može. Ja lično sam jako razočarana što ovako nešto kod nas prolazi i što na tim kritičnim potezima nema stalno nekog policajca koji bi patrolirao i reagovao u ovakvim situacijama.

Apelujem na sve sugrađane da paze svoje stvari jer ne biste verovali koliko lako možete da ostanete bez novčanika ili telefona. Posle još plaćate i vađenje dokumenata i maltretirate se po institucijama ne biste li povratili svoje isprave, rekla nam je Isidora.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milena

    14. decembar 2017 | 15:57

    Zašto policija ne reaguje. Često se pitam gde je i šta radi policija u takvim situacijama?

  • Ćorloilo Ćorlo Pk

    14. decembar 2017 | 13:48

    Preblaga je definicija za današnje lopove. Nisu oni više samo dzeparoši. Oni su i tašnaroši, torbaroši...! ;-) ;-)

  • Zoran

    14. decembar 2017 | 15:26

    Ljudi moji OPREZ i na pijaci Gornja Varos u Zemunu nedeljom( pijjaca radi samo nedeljom) vladaju depari,kradu novcanike kao ludi,a barem pollicija da posalje jednu patrolu tu da ih barem malo najuri.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA