• 0

Vojvođanska banka donirala računare Gerontološkom centru Beograd

Velika donatorska akcija – 190 računara za gerontološke centre u 12 gradova u Srbiji

  • 0

Vojvođanska banka pokrenula je u oktobru, koji je Mesec solidarnosti sa starim licima, veliku društveno odgovornu akciju u okviru koje je donirala gerontološkim centrima u 12 gradova u Srbiji, ukupno 190 računara.

Ustanovi gerontološki centar Beograd, u kojoj je smešten najveći broj korisnika, danas je uručeno 50 računara, što ujedno predstavlja i završetak ove velike, ovogodišnje donatorske akcije. Korisnicima gerontoloških centara u Leskovcu, Surudlici, Novom Sadu, Novom Pazaru, Apatinu, Nišu, Knjaževcu, Kikindi, Šapcu i Kragujevcu, računari su već stavljeni na raspolaganje i biće iskorišćeni za potrebe radne terapije, formiranja internet kutaka, kao i potrebe opremanja klubova za penzionere i stara lica.

Zorica Džida, direktorka sektora Društveno odgovorno poslovanje u Vojvođanskoj banci, istakla je da ova kompanija tradicionalno poklanja računare zdravstvenim, obrazovnim i drugim ustanovama. Opremanje gerontoloških centara posebno je važan deo ove akcije, jer pomaže i starijim osobama da se uključe u digitalnu transformaciju i tako umnogome olakšaju svoju svakodnevicu.

- Svedoci smo ogromnih promena oko nas. Način na koji komuniciramo sa drugima, kompanijama, pa čak i državom se iz korena promenio. Nove tehnologije nam donose komfor. Omogućavaju nam da „jednim klikom“ obavljamo poslove za koje smo nekada morali da čekamo u redovima i pred šalterima. Pomažu nam da se bolje informišemo i povezuju nas sa najbližima - rekla je Džida i dodala da je između ostalih, i ova vrsta podrške potrebna starijim osobama, koje nisu imale priliku da se tokom redovnog školovanja edukuju na ovom polju.

Direktorka Ustanove Gerontološki centar Beograd, Suzana Mišić, zahvalila se Vojvođanskoj banci i istakla da veruje da će se zahvaljujući donaciji delimično neutralisati fizička udaljenost porodica i prijatelja od korisnika njihovog doma i da će digitalna komunikacija omogućiti njihovo dodatno povezivanje.

- U ustanovi, kao i u Klubu vlada veliko interesovanje za računarima. Naši korisnici i korisnici Gerontološkog kluba raduju se prilici da ovladaju novim tehnologijama i tako otvore nove kanale informisanja i komunikacije. Svi donirani računari biće raspoređeni u zajedničke prostorije ustanove i kluba - objasnila je direktorka ove ustanove.

(Telegraf.rs/ PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima