Vesić: Raspisan tender za kanalizaciju u Batajnici

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda je raspisala tender za izgradnju kanalizacije u naselju Batajnica, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić navodeći da se ponude dostavljaju do 3. januara i da je vrednost tendera oko 320 miliona dinara što je skoro tri miliona evra.

  • 5

Projektom je planirana izgradnja skoro 5,5 kilometara kanalizacije u batajničkim ulicama, rekao je Vesić za Tanjug i naveo da je reč o ulicama Slobodana Macure, Maksima Brankovića, Jovana Brankovića, Majora Zorana Radosavljevića i Vojvođanskih brigada.

Te ulice prolaze kroz četiri mesne zajednice u Batajnici tako da će veliki broj domaćinstava dobiti priliku da se posle završetka radova priključi na kanalizaciju, naglasio je Vesić i istakao da će radovi početi "već prvih lepih dana u februaru ili martu".

"Osim toga, za građane je važno da znaju da ćemo na kanalizaciju priključiti javne objekte u Batajnici - Dom zdravlja i deo naselja oko škole. Da bismo uradili ovu kanalizaciju pre toga smo morali da završimo kišni kolektor Zemun polje-Dunav. Tokom ove godine smo završili poslednju deonicu tog kolektora u dužini od tri kilometra", rekao je on.

Foto: Promo

Kako je naveo, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda trenutno priprema dokumentaciju za izgradnju 1,2 kilometra vodovoda u naselju Šangaj, izgradnju pružnog prelaza u samoj Batajnici, projektovanje vodovoda za Intermodalni terminal u Batajnici i tehničku dokumentaciju za batajničko groblje.

"To je nešto što pripremamo za taj kraj i mislim da Grad Beograd desetinama godina unazad nije ulagao više u Batajnicu i okolinu tog naselja. Mislim da sada sa ponosom možemo da kažemo da i građani koji žive u tom delu grada mogu da se osete da su građani Beograda kao i svi drugi", rekao je gradski menadžer.

On je naveo da je završen tender i da izvođač svaki dan treba da počne radove na izgradnji kanalizacije u naselju Mali Mokri Lug.

"Počećemo i izgradnju kanalizacije u ulici Bogoljuba Čukića na Čukaričkoj padini, kao i izgradnju vodovoda za vrtić ''Oblačak'' na Zvezdari. To je vrtić koji, nažalost, nije imao vodu i roditelji dece koja idu u taj vrtić su se poslednjih godina žalili na problem vodosnadbevanja vrtića. To je nešto što nam je ostalo od prošle vlasti, a što sada rešavamo. Sa izgradnjom vodovodne mreže spojićemo taj vrtić i rešiti problem", zaključio je Vesić.

(telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kandrbandzilo

    16. decembar 2017 | 10:13

    Postovani, kada cete zavrsiti kanalizaciju u Jajincima, naselje Mala utrina ? Radovi zapoceti januara 2016.g., gradiski menadzer obecao da ce sve biti gotovo do maja iste godine, kako je i ugovoreno, medjutim nista od toga. Kada je kampanja i slikanje i lazna obecanja prvi ste. Inace i tada su bili izbori. I jos jedno pitanje za menadzera. Hoce li se ikada neko udostojiti da ocisti ulicu Bulevar oslobodjenja, od Paunovog brega pa 1 kilometar ka Avali? Rastinje (ambrozija ) i blato zauzimaju metar kolovoza.

  • Pera peric

    16. decembar 2017 | 09:52

    A Altina ?

  • cdc

    16. decembar 2017 | 11:32

    Konacno Batajnica!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA