• 69

Siniša Mali je rekao da želi da raskine ugovor za jelku, a onda se oglasila firma koja ju je nabavila

O tome da li je sve bilo po zakonu, kaže, videće tek kad pogleda ugovor

  • 69

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da će odmah biti raskinut ugovor za novogodišnju jelkupovodom pisanja pojedinih medijaa da je jelka plaćena previše.

Siniša Mali: Đilas tri laži vrti u krug (VIDEO)

Novinarima je rekao da je i sam bio iznenađen cenom novogodišnje jelke u Beogradu i da je to zaista previše. Posle obavljenih konsultacija vratio se u Skupštinu grada i rekao da će ugovor biti raskinut  i da građani ne plaćaju nikakve penale.

O tome da li je sve bilo po zakonu, kaže, videće tek kad pogleda ugovor.

Prema nekim navodima, jelka je plaćena 83.000 evra, a Siniša Mali te navode nije komentarisao.

Povodom celog slučaja, oglasila se i kompanija:

"Kompanija "Keep light" učestvovala je na javnoj i transparentnoj javnoj nabavci za novogodišnju jelku koji je raspisao Grad Beograd. Kroz taj proces koji je sproveden po zakonu i svim propisima, naša kompanija je pobedila i dobila posao.

"Keep light" je dugogodišnji lider u oblasti dekorativne i javne rasvete, a prvi put je ostvarila saradnju sa Gradom Beogradom pre 17 godina, kada je takođe na javnom i transparentnom tenderu dobila posao novogodišnje dekoracije Grada. Tokom svih ovih godina "Keep light" je sarađivao sa mnogim gradskim upravama i osvetljavao gradove širom Srbije, ali i brojne evropske metropole.

Foto: AP/Darko Vojinović

Ne želeći da naša kompanija na bilo koji način bude umešana u dnevno političku borbu čime je cela priča dobila pogrešnu konotaciju, razumemo stav gradonačelnika Beograda, Siniše Malog i spremni smo da sporazumno raskinemo ugovor koji je potpisan, a koji je još jednom napominjemo, sklopljen nakon javne i transparentne javne nabavke.

Pored toga, upravni odbor kompanije "Keep Light" doneo je odluku da pomenutu jelku, donira svim građanima Beograda i da na taj način, ukoliko to Grad Beograd prihvati, damo svoj doprinos u ulepšavanju našeg glavnog grada tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika."

Daljinac

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sofija

    Ako bas imate para onda donirajte, ali nemoj posle da bude naplata

  • Nikola

    Raskinuti ugovor, svakako. Cena mora biti srazmerna našem stnadardu. Za te pare mogu da se nabave mnoge stvari za obdaništa i da se deca igraju cele godine. Domaćinsko ponašanje je odlika vlasti u Beogradu.

  • Rile

    Da je jelka lepa lepa je ali je i preskupaa.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima