Najlepša moto kolona u gradu: Deda Mrazovi na motorima 11. put obradovali decu sa posebnim potrebama (FOTO)

- Svako od njih tačno zna, ima nekog svog drugara i čeka ga po imenu i ako taj slučajno ne dođe on (dete) pita gde je njegov drugar - objašnjava jedan od učesnika novogodišnje akcije

  • 10

Članovi najveće moto zajednice na ovim prostorima,"BidžejBajkers" (BJ Bikers), organizovali su danas, 11. put, novogodišnju humanitarnu akciju "Moto Deda Mraza", kako bi ulepšali novogodišnje praznike štićenicima Doma za nezbrinutu decu sa posebnim potrebama u Sremčici.

Deda Mrazovi širom sveta se uveliko spremaju za doček Nove Godine

- Svake poslednje nedelje u decembru ili u ovom slučaju, nedelju dana ranije, mi se ovako skupimo i onda svi zajedno na motorima idemo u Sremčicu, kod naših drugara u Dom za nezbrinutu decu sa posebnim potrebama. Družimo se sa njima, odnesemo im paketiće - rekao je Stanimir Miljković iz moto zajednice "BJbajkers".

On objašnjava da novac skupljaju organizovanjem humanitarnih žurki, a obezbedili su da svako dete dobije po paketić.

Foto: Tanjug/AP

Kako kaže, očekuje se više učesnika nego prošle godine kada je učestovalo gotovo 300 motora ili nešto više od 400 motociklista.

Miljković kaže da u Sremčicu idu dva puta godišnje, i za Uskrs, a da sada već deca iz doma znaju kog Deda Mraza očekuju pred Novu godinu.

- To više nije akcija da čekaju nekog Deda Mraza. Svako od njih tačno zna, ima nekog svog drugara i čeka ga po imenu i ako taj slučajno ne dođe on (dete) pita gde je njegov drugar - priča Miljković, dodajući da je to zadovoljstvo i obaveza, jer deca računaju na njih.

On navodi da se ovakve akcije događaju na više mesta širom Srbije - u Mladenovcu, Nišu i Novom Sadu.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA