Nova Zdravstvena ambulanta u Vojvode Stepe za 10.000 pacijenata (FOTO)

U rekonstrukciju, koju je inicirala opština Voždovac, Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima uložila je 15 miliona dinara, rekao je predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić na otvaranju objekta

  • 1

Danas je sa radom počela rekonstruisana i savremeno opremljena Zdravstvena stanica "Vojvoda Stepa", u okviru koje će se pružati usluge za 10.600 odraslih pacijenata.

U rekonstrukciju, koju je inicirala opština Voždovac, Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima uložila je 15 miliona dinara, rekao je predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić na otvaranju objekta.

- Ambulanta u Ulici vojvode Stepe 226 bila je propala, ruinirana, bez osnovnih uslova za lečenje. Sada imamo savremeno uređenu ambulantu. Na Voždovcu je, u protekle tri godine, obnovljeno šest domova zdravlja, počevši od ambulante u Kumodražu 1 i 2, naselju Stepa Stepanović, gde je otvoren Dom zdravlja od 500 kvadrata, preko podavalskog dela i potpuno nove zdravstvene stanice u Prnjavoru i nove regionalne Zdravstvene stanice u Jajincima od 800 kvadrata, izgrađene sredstvima opštine Voždovac - dodao je Savić.

Foto: Promo

Opština je za sledeću godinu obezbedila sredstva za kompletnu rekonstrukciju domova zdravlja u Ripnju i selu Kumodraž preko Kancelarije za obnovu i razvoj, dok je sa Gradom Beogradom dogovorena izgradnja potpuno novog doma zdravlja za 30 hiljada stanovnika Banjice.

Foto: Promo

Državni sekretar Ministarstva zdravlja dr Meho Mahmutović, koji je prusustvovao otvaranju, izrazio je zadovoljstvo što je rekonstruisana ambulanta u koju nije ulagano dugo godina.

- Ministarstvo zdravlja čini sve da vrati ugled zdravstvenom sistemu Srbije, kako bi bili lideri u regionu. Sada su praktično sve zdravstvene ustanove u zemlji na neki način renovirane, a neke nove se prave, kupuju se novi aparati. To nisu obećanja, to se dešava, ali uz ozbiljnu podršku Ministarstva, Vlade i predsednika Republike - rekao je on.

Foto: Promo

Otvaranju zdravstvene ambulante, pored velikog broja zadovoljnih građana, prisustvovali su i Sandra Nedeljković, zamenica direktora Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, dr Berislav Vekić, državni sekretar Ministarstva zdravlja, dr Vera Dražić, gradski sekretar Sekretarijata za zdravstvo, podsekretar Sekretarijata za zdravstvo dr Aleksandar Stefoski i domaćin v.d. direktorka Doma Zdravlja "Voždovac" dr Nevenka Veličković.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA