Vinarski i umetnički "ŠapART" događaj u Kući kralja Petra Prvog (FOTO)

Događaj je okupio veliki broj posetilaca koji su uživali u umetničkom doživljaju i degustaciji vina Ateljea vina Šapat, a prisustvovala je i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović

  • 1

U Kući kralja Petra večeras je održan vinarski i umetnički "ŠapART" događaj u organizaciji Ateljea vina Šapat i Udruženja "Vinski putevi Srbije", a uz podršku Gradske opštine Savski venac.

Događaj je okupio veliki broj posetilaca koji su uživali u umetničkom doživljaju i degustaciji vinela Atjea vina Šapat, a prisustvovala je i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović.

Ona je izrazila zadovoljstvo što je vinarija Šapat odabrala Kuću kralja Petra za predstavljanje svojih vina i podsetila da je Opština Savski venac nedavno potpisala sporazum o saradnji sa Vinskim putevima Srbije, te da je u planu još sličnih događaja i manifestacija.

Foto: Promo

U prelepom ambijentu Kuće kralja Petra svoja dela su predstavili umetnici i dizajneri - prof. Dragan Martinović, akademski slikar, Jugoslav Vlahović, jedno od najznačajnijih imena srpske i evropske karikature i primenjenog dizajna i industrijski dizajner Uroš Janković, a nastupili su mladi violončelista Petar Pejčić i pijanistkinja Lara Arbajter.

Kako ističu iz Ateljea vina Šapat, koncept "ŠapART" se razvija od 2009. godine kao sastavni deo vinarske priče o radu i ljudima, umetnosti i vinu, kao i vezama koje međusobno razvijaju, a cilj je da se promovišu i podrže autentični autori i mladi talenti, koji u svetu umetnosti ostavljaju značajan trag i otvaraju nove prespektive. Umetnici svoje radove izlažu i predstavljuju u okviru kompleksa vinarije, u posebnom prostoru u sklopu vinskog podruma, kao i u ambijentu Šapat restorana. Ovaj višestruki umetnički doživljaj se po prvi put izvodi van Ateljea vina Šapat i to u zdanju Kuće kralja Petra na Senjaku.

Foto: Promo

Predsednik Udruženja "Vinski putevi Srbije" Zoran Rapajić je podsetio da je pre nekoliko meseci uz podršku Opštine Savski venac predstavljen "Vinski put Beograd"u Kući kralja Petra Prvog i najavio da će 14. februara 2018. godine, na istom mestu biti održana manifestacija "Sveti Trifun na Savskom vencu, u slavu knjige i vina" na kojoj će učestvovati deset vinarija iz Beograda i Srbije.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radan

    29. decembar 2017 | 11:43

    Zalosno i steta sto u srbiji nema gde da se kupi cisto prirodno vino.svako vino sadrzi neke hemikalije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA