Godinu i po misterije zlatnog BMW-a koji se ponekad pojavi pred Beograđanima: Imamo nove informacije oko njegovog porekla (FOTO)

U "Delta motorsu" su nam prvo objasnili da zlatni BMW X 6 ne postoji nigde u prodaji u toj boji

Godinu i po dana Beograđane ne prestaje da intrigira zlatni BMW X6 koji često bude parkiran na Novom Beogradu u blizini kule "Geneks". Jednako "zatekne" i vozače kada po centru grada projuri pored njih. Mnogo njih nam je slalo fotografiju ovog "svemirskog broda", ali niko nije uspeo da snimi vozača.

ONO KAD IMAŠ ZLATNI BMW, PA MISLIŠ DA TI JE TATA NAPRAVIO BEOGRAD: Parkirao se nasred trotoara! (FOTO)

Skoro pa, kao beografski fantom. Kako neko toliko upadljiv, uspeva da ostane toliko neotkriven?!

Dok kod većine izaziva zgražavanje i podsmeh, ima i onih koji u njega zure otvorenih usta, zadivljeni. Kako god, dok ne rešimo ovu misteriju, raspitali smo se kod lokalnih dilera koliko bi mogla da košta jedna takva "zlatna igračka" i ono što smo saznali nas je više šokiralo nego što nas je znenadilo.

U "Delta motorsu" su nam prvo objasnili da zlatni BMW X 6 ne postoji nigde u prodaji u toj boji.

- Zamislite na šta bi ličilo kada bi se takvi prodavali?! Vlasnik ga je kupio i brendirao preko neke od marketinških firmi ili ofarbao, što je mnogo skuplje! Pošto su posetioci naše stranice i nama slali njegovu fotografiju, čini mi se da su u pitanju strane table što ide u prilog tome da auto uopšte nije kupljen u Srbiji - objašnjava jedan od prodavaca ove distributerske kuće, dodajući da zlatnih primeraka najviše ima u Dubaiju i Abu Dabiju.

Da ne ulazimo u to koliko ga je ponosni vlasnik platio, zanimalo nas je koliko bi samo farbanje u zlatno koštalo. Neobičnim pitanjem smo prilično zbunili zaposlene u "Automarket centru" gde je uobičajena cena za farbanje celog automobila između 950 i 1.200 evra.

- Cena dosta zavisi od toga da li autu samo menjate boju ili ima i neka oštećenja, ali u slučaju da mu samo menjate boju, što bi moralo da se radi i spolja i iznutra jer je ružno da unutra bude crne ili druge boje, cena ne bi bila manja od 3.000 evra. Znate, to je mnogo komplikovan posao jer treba vaditi motor i unutrašnjost automobila - objašnjavaju u centru za farbanje vozila.

S' obzirom na dužinu staža na beogradskim ulicama, teško da se neki arapski multimilioner doselio na Novi Beograd. Ta teorija pada u vodu, ali ostaje ona druga, sigurna, a to je da vlasnik, ma ko god bio, nije auto kupio u našoj zemlji i da nije štedeo novaca kako bi dobio boju po kojoj je jedinstven u gradu.

Pišite nam u komentarima da li biste vi sebi priuštili isti da imate tu mogućnost i javite nam ako saznate nešto više o misterioznom vlasniku.

Daljinac

(S.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srećko

    4. januar 2018 | 09:29

    Ovaj auto sa slike vozi albanac sa Kosova (Šaci). Auto se pojavi uvek krajem decembra i, u Pristini je do sredine januara. Takodje se pojavi nekoliko dana tokom leta. Auto svaki dan krstari ulicama Pristine a moze se videti i na putu Pristina -Urosevac.

  • Boki

    4. januar 2018 | 11:43

    Nikad niste čuli za foliju?

  • Bane

    4. januar 2018 | 09:16

    Vidio sam auto,samo je stavio foliju zlatne boje,to može svako

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA