Bogojavljensko čudo na ulicama Beograda: Noćas se svima ispunila želja

Za pomoć su se najviše obraćali astmatičari

  • 2

Da se Bgojavljenska želja ispuni ako jako želiš i čistog srca je zamisliš, izgleda da je tačno. Mnogi su poželeli u ponoć, gledajući u nebo, samo jedno: da prođe jedna mirna noć u Beogradu. Izgleda da su uspeli u tome - noćas nije bilo nijedne saobraćajne nesreće!

Da li se kaže Bogojavljenje ili Bogojavljanje i zašto nikako ne smete da pogrešite

I tokom dana ih je bilo nekoliko, ali niko nije povređen.

Kako je rekla portparolka Hitne pomoći, Nada Macura, bilo je tokom noći 110 intervencija, od toga je 14 bilo na javnom mestu, a nije se dogodila nijedna saobraćajna nezgoda.

Prema njenim rečima, tokom dana je zabeleženo 158 intervencija, a 52 su bile na javnom mestu i dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, u kojima nije bilo težih povreda.

Za pomoć su se najviše obraćali astmatičari, dodala je Macura.

Foto-ilustracija: freeimages.com/Julia Borysewicz, Telegraf

Ovo je prava retkost, jer se dešava da u proseku za noć u Beogradu ima pet do deset saobraćajnih nesreća. Neretko se desi i da je dvocifren broj u pitanju, ali da nema nijedne, to je prava retkost!

Inače, u Beogradu se najveći broj saobraćajnih nesreća desi zbog korišćenja mobilnog telefona tokom vožnje - čak 25 posto saobraćajki desi se na identičan način.

Telefoni jako ometaju vozače i  samo da bi uzeli telefon u ruku potrebno je nešto više od sekunde, što je dovoljno za izazivanje nesreće. Dakle, NE KORISTITE telefon dok vozite, čak ni uz handsfree uređaj jer i to ometa koncentraciju!

Procenat upotrebe sigurnosnih pojaseva na prednjem sedištu je samo 75 odsto, umesto 78,5 odsto, a na zadnjem sedištu je samo 10 odsto, umesto 31 odsto.

Foto: Pixabay

Iako su u Srbiji prema zakonu predviđene kazne za roditelje koji voze delu u automobilu bez dečjeg sedišta, procenat dece koja se voze u sedištima je samo 40 odsto, a prelazni cilj je bio 56 odsto.

Procenat vozača koji prekoračuju brzinu je 54 odsto, umesto 44 odsto.

Pored toga što je za 236 više poginulih u nesrećama, za dve godine je teško povređeno 1.153 ljudi nego što je bio prelazni cilj strategije, a možda najgore od svega - poginulo je 12 dece više od broja koji je bio prelazni cilj.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srpska Krajina-Knin

    19. januar 2018 | 12:23

    Hvala Gospodu!

  • Uroš d'dorf

    20. januar 2018 | 09:22

    Ha ha''to ispunjenje želje''posebno se javlja posle bogate trpeze,svi siti,zadovoljni,pa se dobroooo zaspi,izraženo posle sv NIKOLE, BOŽIĆA....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA