≫ 

Jedan crveni vagon tik uz zgradu Železničke stanice ulaz je za nezaboravan vremeplov, bujicu emocija i lepe trenutke (FOTO) (VIDEO)

Na adresi Savski trg broj 2, davne 1884., po ugledu na železničke stanice svetskih metropola, izgrađena je prva Železnička stanica u Beogradu. Ona je napravljena tako da bude najmodernija Železnička stanica u Evropi tog vremena

  • 2

Pošto se pre desetak dana Telegraf.rs tragom jedne priče zatekao se u Savamali, pa otkrio pravi biser modernog Beograda za koji malo ko zna, veliki broj naših čitalaca javio se redakciji sa pitanjem gde je to tačno na Savskom trgu i kako da pronađu pab "Rob Roy" i restoran "Stanica 1884". Mi smo odlučili da sledimo vašu želju, i samo za vas zajedno se vraćamo na "mesto zločina".

Nekada prljavi deo belog grada postaje novi simbol prestonice. Jedan natpis i magični prolaz su najzaslužniji za to (FOTO) (VIDEO)

U delu prestonice koji je oduvek bio ruglo i ona tamnija strana našeg belog grada, baš na mestu gde bi uskoro trebalo da se nađe Savski trg - budući simbol jednog lepšeg Beograda, grada budućnosti, nalazi se jedan poseban vagon. Pitaćete se - kakav vagon, otkud vagon sa sporedne strane glavnom ulaza u beogradsku Železničku stanicu, i šta uopšte vagon radi tu?

Foto: Telegraf

Na adresi Savski trg broj 2, davne 1884., po ugledu na železničke stanice svetskih metropola, izgrađena je prva Železnička stanica u Beogradu. Ona je napravljena tako da bude najmodernija Železnička stanica u Evropi tog vremena.

Foto: Telegraf

Projektovana je po planovima arhitekte Dragutina Milutinovića, na mestu koje se tada zvalo Ciganska bara a kasnije Bara Venecija. Zahvaljujući ovom čoveku, Beograd je po prvi put mogao da se pohvali monumentalnim zdanjem železničke stanice, na čijem je otvaranju prisustvovalo više hiljada građana i preko 200 inostranih zvanica.

Foto: Telegraf

Prvi voz je iz Beograda krenuo ka Zemunu 20. avgusta 1884. a njegovi putnici bili su kralj Milan, kraljica Natalija i prestolonaslednik Aleksandar Obrenović. Ubrzo na novu evropsku prugu stiže i Orijent ekspres, koji će kasnije postati jedan od najslavnijih vozova u istoriji svetskih železnica.

Foto: Telegraf

Mnogi zgradu Železničke stanice smatraju najlepšom i najprepoznatljivijom zgradom u gradu, a istorijski značaj, pozicija, i sam izgled zgrade privlače poglede, turiste i ljubitelje našeg lepog grada.

Foto: Telegraf

Baš zato je Železničkoj stanici nedostajala samo jedna stvar: restoran i pab u jednom!

E, zato je taj divni, šarmantni, crveni vagon tu - čim zakoračite u taj vagon, počinje putovanje kroz istoriju: baš taj vagon je karta za vremeplov kroz davna vremena.

A baš gde je stao čuveni Orient Ekspres, iza danas zapuštenih perona, nalazi se "RobRoy 1884 bar, beer & grill".

Zanimljivo je da "RobRoy" posluje već nekoliko meseci, i da svako ko je jednom ušao unutra, vratio se ponovo već za nekoliko dana, jer to mesto nudi za svakoga po nešto: pre svega, to je prvi Jack Daniel's bar u Srbiji i regionu - što ga čini najboljom preporukom za ljubitelje žestine.

Foto: Telegraf

Na ovom mestu moći ćete da probate čak 70 vrsta viskija, što spada u jednu od najvećih ugostiteljskih ponuda u Srbiji, pa i šire. Okusićete i neke od najekskluzivnijih svetskih rumova, preko čak 13 vrsta, zatim 15 vrsta tekila od kojih je jedna Jose Cuervo Versario – najskuplja tekila u svetu, stara 250 godina, a ovde je jedna od samo 6 takvih flaša u Srbiji.

Tu je i serija od 11 različitih votki i 7 vrsta džinova, a u ponudi možete naći i standardnu ponudu alkoholnih i bezalkoholnih napitaka.

U ponudi piva je preko 30 vrsta jedinstvenih flaširanih i 12 vrsta točenih craft piva.

Foto: Telegraf

Takođe, svakog radnog dana od 12h do 02h, na adresi Savski trg broj 2, odmah do ulaza u monumentalno zdanje prve Železničke stanice u Beogradu, imate priliku da uživate u do sada neviđenoj ponudi jedinstvenih i visoko kvalitetnih viskija, piva, rumova i ostalih kategorija spirita ali i nezaobilazne hrane koja će upotpuniti vaš dan ili veče provedeno u pabu.

Da je "RobRoy" mnogo više od paba, dokazuje vrhunska hrana koja je idealna za visoko sedenje i čašu dobrog, kvalitetnog pića, pa se i tu za svakoga može naći po nešto. Burgeri, rebarca i kobasice, samo su jedan deo izvanredne ponude koje ovo jedinstveno mesto u Beogradu može da ponudi.

Foto: Telegraf

Tokom radne nedelje muziku za vas će birati neki od najpopularnijih lokalnih funk, soul i pop DJ – eva dok su petak i subota rezervisani za domaće pop – rok, funk i soul grupe. Umetnički performansi biže neizostavni deo jedinstvenog doživljaja koji ćete prepričavati.

Želimo vam prijatno putovanje kroz arome širokog asortimana svetskih pića i izvanredne hrane.

Eto, nadamo se da smo vas bar malo zainteresovali da i sami dođete ovde, kao i da je priča koju ste tražili opravdala vaša očekivanja!

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boz

    1. februar 2018 | 07:04

    Sva zestoka strana pica u ponudi al domacih proizvoda alkoholnih pica kao da vas je sramota da ponudite ???

  • Judo

    1. februar 2018 | 00:50

    Kad Batoni napravi, to nema da ne valja...najbolje mesto u gradu, bez dileme...topla preporuka za sve ljubitelje dobre atmosfere i kvalitetne usluge.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA