• 1

Opština Savski Venac nagradila najbolje literarne radove osnovaca na temu "Moj Savski venac" (FOTO)

Kao najbolji ocenjen je rad učenice osmog razreda OŠ "Petar Petrović Njegoš" Anastasije Bojović, koja je nagrađena tablet računarom

  • 1

Svečano uručenje nagrade za najbolji literarni rad na temu "Moj Savski venac" upriličeno je juče u prostorijama opštine Savski venac.

Kao najbolji ocenjen je rad učenice osmog razreda OŠ "Petar Petrović Njegoš" Anastasije Bojović, koja je nagrađena tablet računarom. Ostalim učenicima, čiji su radovi prema oceni žirija ušli u najuži krug, dodeljeni su simbolični pokloni i zahvalnice. Nagrade i zahvalnice učenicima uručila je članica Veća GO Savski venac Danijela Mirjanić.

Foto: Promo

Ona je tim povodom naglasila da je cilj da se deca podstaknu na stvaranje, na razvijanje mašte, da se trude, i da za to budu nagrađeni.

- Ovo nije prvi put da Opština organizuje ovakvu vrstu takmičenja. Veoma smo zadovoljni radovima dece u kojima se vidi njihova ljubav prema opštini i lokalnoj zajednici. Svaki od ovih finalih radova ima svoju priču i svoj lični pečat. Imali smo i dve pesme, zatim rad devojčice koja živi u Zemunu, a ide u školu na našoj opštini koju doživljava kao svoj dom. Moram da istaknem i zajednički rad odeljenja petog razreda OŠ "Petar Petrović Njegoš", gde su učenici kao tim pisali o Savskom vencu. Naravno, treba pohvaliti i rad nastavnika koji su ih je podržali i motivisali na ovakav način rada – istakla je Danijela Mirjanić i dodala da je Opština Savski venac u saradnji sa Školom za dizajn nedavno organizovala takmičenje učenika u izradi najboljeg idejnog rešenja za novi logo KZM Savski venac, te da je autor najboljeg rada osvojio vrednu nagradu.

Foto: Promo

Na konkursu koji je raspisala Opština Savski venac u susret školskoj slavi "Sveti Sava", učestvovali su učenici svih osnovnih škola sa teritorije Savskog venca, uzrasta od petog do osmog razreda, a u najuži krug ušlo je sedam radova. Predsednik žirija i dugogodišnji novinar Bata Milatović pohvalio je sve radove, posebno naglasivši da je žiri ocenio rad Anastasije Bojović kao najbolji jer se istakao posebnom toplinom i ljubavlju prema svojoj opštini.

- Ako neko piše dnevnik, zadužio je čovečanstvo, a ovo je vaša zaostavština za budućnost i hvala vam na tome - poručio je Milatović osnovcima.

Foto: Promo

Na kraju Anastasija Bojović pročitala je svoj rad koji je, kako je navela, pisala iz srca. Opisujući sve "vence" koji čine opštinu Savski venac, ambasadorski, kraljevski, venac zdravlja, svetosavski, kao i sportski venac, ona je završila rečenicom: "Sa mnogo ponosa što sam deo tvojih Venaca ljubavi, slobode i života, u težnji ka novim životnim pobedama, tvoja verna Anastasija".

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok