Stefanović: Video kamerama pokriven svaki kvadratni metar

Zahvaljujući ovom projektu, koji je finansirala opština Rakovica, sa policijskom stanicom umrežene su 162 kamere visoke rezolucije, što će uticati na povećanje bezbednosti učenika

  • 0

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je Policijsku stanicu Rakovica, gde je danas pušten u rad monitoring centar, koji povezuje video nadzor u svim osnovnim i pojedinim srednjim i muzičkim školama u ovoj beogradskoj opštini sa policijskom stanicom.

Nebojša Stefanović se oglasio povodom izjave Edvarda Džozefa: Ona je skandalozna i nadam se da nema podršku SAD!

Zahvaljujući ovom projektu, koji je finansirala opština Rakovica, sa policijskom stanicom umrežene su 162 kamere visoke rezolucije, što će uticati na povećanje bezbednosti učenika.

- Video kamerama pokriven je svaki kvadratni metar oko škola, igrališta, ulaza i izlaza, čime su deca na najsavremeniji način zaštićena od svih oblika kriminaliteta. Hoćemo da pošaljemo snažnu poruku da nećemo dozvoliti narko-dilerima pristup našim školama. Nećemo im dozvoliti da prodaju drogu i da rade bilo šta protiv naše dece - istakao je Stefanović.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Ministar je dodao da uvođenje ovakvog video nadzora pokazuje da se naša policija, uz pomoć lokalne samouprave, osavremenjuje, da ulaže u nove sisteme komunikacije i nadzora, što će doprineti povećanju bezbednosti građana.

- Ovo je odličan primer saradnje lokalne samouprave i policije. Nadam se da će ovaj primer slediti i druge opštine i da ćemo kroz ovakav sistem, savremenim tehničkim sredstvima povećati bezbednost dece i građana - rekao je Stefanović i dodao da će policija, takođe, povećanjem broja policijskih službenika i patrola na ulici ostvariti bližu komunikaciju sa građanima.

Prema rečima ministra, policija čini sve i kako bi odnos sa građanima bio što bolji.

- Imao sam priliku da u ovoj policijskoj stanici vidim da su policajci uredili novu šalter salu i druge prostorije. To govori da policijski službenici brinu o utisku koji će ostaviti kod građana, ali pokazuje i da razmišljaju o odnosu prema zajednici - rekao je Stefanović.

Daljinac

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA