Vesić: Kanalizacija za oko 120 kuća u naselju Braće Jugović (FOTO)

Podsetivši da su radovi počeli pre 10 meseci, on je rekao da su prve kuće već počele da se priključuju

  • 1

U obrenovačkom naselju Braće Jugović završeni su radovi na izgradnji kanalizacione mreže i fekalno-crpne stanice, čime je, prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića, omogućeno da se na kanalizaciju priključi oko 120 domaćinstava.

Promovisana knjiga "Ispit kod profesora Miloša N. Ðurića"

Podsetivši da su radovi počeli pre 10 meseci, on je rekao da su prve kuće već počele da se priključuju.

- Uradili smo dobru stvar koja je poboljšala kvalitet života ovih ljudi - istakao je Vesić i naveo da je, između ostalog, sledeći korak da opština Obrenovac, preko svog kapitalnog budžeta, asfaltira ulice koje nisu asfaltirane u ovom naselju.

Vesić je naveo da se u obrenovačkom naselju Šljivice radi tri i po kilometara kanalizacije i crpna stanica i dodao da je vrednost tih radova skoro 90 miliona dinara.

Foto: beoinfo.rs

- To je projekat koji je u toku. Završili smo rekonstrukciju reni bunara u Obrenovcu, za šta je izdvojeno 108 miliona dinara. Radimo kanalizaciju duž valjevskog puta i primarni cevovod Crna tačka - Bošnjaci u Obrenovcu - ukazao je gradski menadžer.

Dodao je da su to veliki projekti koji se rade, a koji se tiču kanalizacije i vodovoda.

Foto: beoinfo.rs

- Ovo što smo danas uradili, što smo omogućili ljudima da se priključe na kanalizaciju, je deo plana koji sprovodimo, a to je da za 10 godina na teritoriji grada Beograda svaka kuća ima kanalizaciju. Na žalost, još uvek je veliki procenat Beograda bez kanalizacije, negde oko trećina grada nema kanalizaciju, što je mnogo i nedopustivo - rekao je Vesić i dodao da je veliki problem i to što sva naša kanalizacija ide u Savu i Dunav.

Foto: beoinfo.rs

Da bi taj problem bio rešen, poručuje Vesić, potrebno je oko milijardu evra.

- Radimo na tome zajedno sa Vladom Srbije. U toku su pripreme za izgradnju prve fabrike za preradu otpadnih voda u Velikom selu. Nama treba pet takvih fabrika na teritoriji Beograda i da uradimo nedostajuću kanalizaciju što je veliki posao, ali je civilizacijski posao i to moramo da završimo - podvukao je Vesić.

Foto: beoinfo.rs

Navodeći da je u poslednje četiri godine uloženo oko 350 miliona evra u prigradske opštine, on je rekao da je to više nego što je to bio slučaj u periodu od 2008. do 2012. godine kada je za to uloženo oko 100 miliona evra.

- Na taj način pokušavamo da doprinesemo tome da se Beograd razvija ravnomerno, da svi delovi grada imaju osnovnu infrastrukturu i da se građani osećaju kao građani Beograda, a ne da postoje, kao što su postojali ranije, građani prvog i drugog reda - zaključio je Vesić.

Događaju je prisustvovao i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA