Parking mesta za trudnice u šest parking objekata u Beogradu

JKP "Parking servis" je u šest parking objekata obeležilo mesta za parkiranje vozila budućih mama i mama sa decom u kolicima, a gradski menadžer Goran Vesić kaže da je obeleženo ukupno 11 takvih mesta, i da se mogu koristiti od danas

  • 2

Kako je naveo, u garažama "Pionirski park" i "Masarikova" i na parkiralište "Milan Gale Muškatirović" obeleženo je po jedno parking mesto, u garažama "Obilićev venac" i "Zeleni venac" po dva, a na parkiralištu "Ada Ciganlija" četiri parking mesta.

- Ovo parking mesto mogu da koriste trudnice i mame sa decom u kolicima - rekao je Vesić, i dodao je da su ta parking mesta šira od uobičajenih kako bi žene koje ih koriste imale veći komfor.

- To je samo nastavak naše politike u kojoj želimo da različitim grupama stanovništva omogućimo da im usluge naših javnih službi budu pristupačnije - izjavio je Vesić, i naveo da je JKP "Parking servis" po prvi put obeležio i ukupno 21 porodično parking mesto.

To će, dodao je on, porodicama omogućiti da lakše nađu parking mesta.

Foto: beoinfo.rs

Osim toga, na teritoriji Beograda ima 26 đačkih parking mesta, naveo je Vesić i pojasnio da su to parking mesta koja se nalaze ispred škola i da sav prihod sa tih parking mesta ide za potrebe te škole- table, računare...

Gradski menadžer, u prisustvu direktora JKP "Parking servis" Andrije Čupkovića, naveo je da u Beogradu ima i devet "Bebi parking mesta" ispred porodilišta, i sav prihod sa tih parking mesta ide za potrebe tih porodilišta.

- Na ovaj način preduzeće "Parking servis" pokazuje da je društveno odgovorna kompanija koja vodi računa o tome ne samo da obezbedi parkiranje, već da obezbedi i parkiranje za različite grupe stanovništva. Imamo i parking mesta za invalide, i trudimo se da različite grupe stanovništva mogu pristupačnije mogu da koriste javne usluge, što je veoma važna jer na taj način pokazujemo da smo zrelo društvo, društvo koje brine o svim svojim građanima i da polako postajemo uređeno evropsko društvo - naglasio je Vesić.

Foto: beoinfo.rs

On se zahvalio predsednici udruženje "Mamin san" Danki Todorović koja je inicirala obeležavanje parking mesta za trudnice i mame sa decom u kolicima.

- Mi se trudimo da gde god možemo izađemo u susret udruženjima građana i zajedno sa njima uradimo nešto što je dobro za građane, kada god si ti predlozi dobri, mi to radimo, a u ovom slučaju to je bilo zaista i više nego logično i potrebno - rekao je Vesić.

Predsednica udruženja "Mamin san" Danka Todorović je rekla da je to udruženje osnovano pre tri godine sa ciljem edukacije budućih roditelja.

- Do sada smo edukovali 3.000 parova i to nas svrstava u najposećeniju školu roditeljstva u Beogradu - navela je Todorović, i dodala da je ovaj projekat nastao upravo jer su trudnice to želele.

Daljinac

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA