Potresan prizor ispred omiljenog kafića Nebojše Glogovca na Dorćolu: Dve lale ostavljene na kiši, okrenute ka stolu za kojim je glumac sedeo (FOTO)

- Prvo porodica, pa "Krojač" - često je govorio Glogovac

  • 11

Muk u Srbiji i dalje traje. Čuje se samo tiho kloparanje kiše dok se dan probija kroz užurbane dorćolske ulice. I baš tu, zaklonjen iza crkve Aleksandra Nevskog, pomalo nakrivljen od tuge - uzidan u zgradu da mu lakše bude, stoji mali pab "Krojač". Sa nekoliko improvizovanih, zbijenih stolova, ljubomorno čuva osmehe i tišinu koje je do samo pre nekoliko dana Nebojša Glogovac ostavljao tu.

Bez vidljivih fizičkih tragova da je ovo mestašce ikad bilo utočište velikom glumcu, kako je to i sam često govorio. Ali sa neizmernom tugom u vazduhu koja prelazi preko lica zaposlenih i gostiju koji se nemo pozdravljaju samo klimanjem glave.

A NA MARAKANI MUK: Meč između Crvene zvezde i CSKA počeo minutom ćutanja (VIDEO)

Danas bez glumačkih velikana u ova četiri zida. Oni su, takođe nemi, na dan njegove smrti baš tu posedeli, pa se razišli, svako sa svojim sećanjima na velikog prijatelja.

- Prvo porodica, pa "Krojač". To su moja dva najveća utočišta - govorio je Glogovac koji je u lokalu u Ulici Đure Đakovića bio rado viđen gost.

Foto: Telegraf

Jutarnja kafa u ćošku i poneka partija mice bili su njegov ritual. Istom onom ćošku u kom je na dan Glogovčeve smrti Dragan Gagi Jovanović sedeo.

Konobar danas bez reči kuva kafu. U crnom dzemperu. I bez onog prepoznatljivog ugostiteljskog osmeha, s pogledom zakovanim u pod. Ne priča mu se. Čak se i gosti trude da budu što tiši, kao da bi glasnijim razgovorom poremetili sve.

Tiha muzika, koja se negde u pozadini čuje sa zvučnika, nadjačava tišinu. A kompletan osećaj tuge pojačava neobičan prizor koji se pruža kroz prozor ušuškanog lokala.

Foto: Telegraf

Dve ružičaste lale, koje su zaposleni u "Krojaču" ostavili na stolu na kiši, da se kapi niz njih slivaju kao suze, ne znače ništa onom ko ne zna da je ovo bila druga kuća Nebojše Glogovca.

Onima koji znaju samo dodatno pojačava osećaj tuge. I nemoći.

Svako ko izađe iz kafića, zastane, zagleda se u njih, pa produži dorćolskim ulicama. Istim onim kojim je do pre samo nekoliko dana odlazio i Glogovac. Na probe, snimanja, svojoj porodici, u život. U smrt.

Foto: Telegraf

VIDEO: Nebojša Glogovac izveo mini predstavu na Marakani

Daljinac

(J. S)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    13. februar 2018 | 20:41

    Od kako je umro spremam se da nešto napišem.Ali fali mi slova i reči...Ne vredi...Laka ti crna zemlja,Nebojša.

  • Vanja.

    13. februar 2018 | 19:43

    I nebo danas plače za Njim.! Počivaj u miru..!

  • ronaldo

    13. februar 2018 | 20:54

    Ode legenda najveca..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA