Gradonačelnik sa radnicima GSP-a koji rade za vreme praznika

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas pogon "Karaburma" JKP "GSP Beograd" i radnike koji praznične dane provode na poslu. Mali je radnicima doneo posluženje, doručkovao sa njima i naglasio da im dugujemo zahvalnost jer praznuju na poslu kako bi Beograđani imali kvalitetan i bezbedan prevoz

  • 1

Događaju je prisustvovao pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević, kao i direktor JKP "GSP Beograd" Željko Milković.

Gradonačelnik je zahvalio radnicima GSP-a koji praznične dane provode na poslu i podsetio da gradski prevoznik nije jedino preduzeće za koje nema odmora.

Foto: Beoinfo

- Radnici svih komunalnih preduzeća grada Beograda rade po svakakvim vremenskim uslovima i to bi svi trebalo da cenimo. Zahvaljujući njima naš grad je čistiji, uredniji i uređeniji, a zbog toga i mi imamo obavezu više da vodimo računa o njima, uslovima koje imaju na poslu, ali i da iz meseca u mesec radimo na unapređenju infrastrukture - rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, pogon "Karaburma" je jedan od najvažnijih za gradsko saobraćajno preduzeće, zbog čega će biti rekonstruisan.

Foto: Beoinfo

-  Ove godine imamo plan da nabavimo 100 solo-autobusa, 80 električnih autobusa, 20 minibusa za prigradska naselja, kao i 20 tramvaja. Postoji opcija da se umesto kupovine 20 tramvaja remontuje 40 postojećih. Sve to je jasan pokazatelj da za JKP "GSP Beograd" dolaze bolji dani. U protekle četiri godine uspeli smo da konsolidujemo poslovanje GSP-a, uprkos činjenici da je za nas ovo preduzeće i dalje veliki problem. Problem sa naplatom karata još uvek postoji, što se naravno negativno odražava na performanse ovog preduzeća - poručio je Mali.

On je dodao da će Grad nastaviti da se bori sa svim problemima vezanim za poslovanje JKP „GSP Beograd“.

Foto: Beoinfo

- Nastavićemo da se borimo za svakog radnika, a podsetiću da su krajem prošle godine 823 radnika ovog preduzeća dobila trajno zaposlenje umesto ugovora za privremeno-povremene poslove. Stalno zaposlenje za te ljude je u isto vreme i veliko hvala njima jer su bili strpljivi. Naši prethodnici nisu imali rešenje za taj problem, ali mi smo uspeli da ga rešimo. Zahvaljujem direktoru JKP "GSP Beograd" jer vidim da ovde vlada dobra atmosfera, da radnici veruju u bolje sutra, dok nama ostaje obaveza obnove voznog parka i održavanja prateće infrastrukture. Sve to ima za cilj da ovo preduzeće, koje u ovom trenutku pravi gubitak, ponovo postane ponos Beograđana - zaključio je Mali.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ralex

    17. februar 2018 | 07:38

    Novo radno odelo, bar neku korist da imaju majstori, vozaci nisu bili te srece, morace i dalje da se uniformisu u second hand shopovima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA