Mali: Beograd dobija još jedan hotel, nova potvrda da smo stabilni za investiranje (FOTO)

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas hotel „Mama Shelter”, koji će zvanično biti otvoren 8. marta, i poručio da je to još jedan hotel koji se otvara u Beogradu, a što je nova potvrda da su naš grad i zemlja stabilni za investiranje

  • 0

On je rekao da nakon Los Anđelesa, Rio de Žaneira i četiri svoja hotela u Francuskoj, lanac hotelaMama Shelter” dolazi i u Beograd.

Foto: Beoinfo.rs

- Podsetiću da smo 2013. godine imali 67 hotela u našem gradu, a danas ih ima 95. Do kraja ove nedelje otvaramo i hotel „Hilton”. To je potvrda da su Srbija i Beograd stabilni za investiranje i da turizam postaje dominantna privredna grana. Investicije u hotele su uvek dugoročne i oni koji to čine znaju da moraju da računaju na dugoročnu ekonomsku i političku stabilnost i prosperitet - istakao je Mali.

Foto: Beoinfo.rs

On je dodao da je Beograd samo prošle godine imao prihod 750 miliona evra od turizma, više od milion posetilaca i preko dva miliona noćenja.

Foto: Beoinfo.rs

- Ove godine želimo da imamo milijardu evra prihoda od turizma, a da bismo to postili, trebaju nam ovakvi hoteli i ovakvi investitori - rekao je gradonačelnik.

Foto: Beoinfo.rs

Prema njegovim rečima, hotel „Mama Shelter” imaće 125 soba i deo je tržnog centra u Rajićevoj. Samo u hotelu radiće stotinu mladih osoba, a zajedno sa tržnim centrom ima 600 radnih mesta.

Foto: Beoinfo.rs

- Investicija u tržni centar i hotel vredna je 80 miliona evra i predstavlja još jednu potvrdu da je naš grad atraktivna investiciona destinacija i da smo postali prava meka za turizam - zaključio je gradonačelnik.

Foto: Beoinfo.rs

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA